Μετωπική Μαξίμου – Αδ. Γεωργιάδη

Μετωπική Μαξίμου – Αδ. Γεωργιάδη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά εκτός ελέγχου αντιπαράθεσης προσλαμβάνει η πολιτική σύγκρουση που εκδηλώθηκε με επίκεντρο της υπόθεση Novartis και κάθε άλλο παρά εκτονώνεται μετά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, δέχθηκε τα πυρά του Μαξίμου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από δηλώσεις του, χθες, όταν, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τον κ. Αλέξη Τσίπρα «διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε (Alpha): «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω».

Για «παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη» που «κραυγάζει πανικό» έκαναν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. «Ισως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δεν μπορεί, θα έχει και η Novartis», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι «με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του», ρωτώντας, παράλληλα, «τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία».

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε, απαντώντας σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνοντας κατ’ αρχάς ότι «αν ο κύριος Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται θιγόμενος από τις δηλώσεις μου, να πάμε στα δικαστήρια. Εκείνος ως μηνυτής και εγώ ως μηνυόμενος. Και ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε, επίσης, ότι τα μόνα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis «ήταν κάποιες μαρτυρίες που έλεγαν “άκουσα”, “νομίζω”, “πιθανόν”». Και, με βάση αυτό, κατέληξε λέγοντας ότι, εφόσον ο πρωθυπουργός υιοθέτησε αυτές τις κατηγορίες, τότε ισχύει το ίδιο και για τον ίδιο. Και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος θα καταθέσει ενόρκως σε αυτή την επιτροπή όλες τις μαρτυρίες που περιήλθαν εις γνώση του και θα αποδείξει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή