Ενα διαφορετικό φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων

Ενα διαφορετικό φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 88 εκατ. τόνοι τροφίμων εκτιμάται ότι σπαταλώνται στην Ε.Ε. σε ετήσια βάση, αξίας 143 δισ. ευρώ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο χάνονται ή σπαταλώνται στους αγρούς, τα σουπερμάρκετ, τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια περίπου 1,3 δισ. τόνοι ετησίως, δηλ. το 1/3 των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς είναι δυνατόν καθένας από εμάς στην Ε.Ε. να σπαταλά κατά μέσον όρο 173 κιλά τροφίμων ετησίως; Η σπατάλη τροφίμων μπαίνει στο στόχαστρο τριών κοινωφελών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να την καταπολεμήσουν. Το «Μπορούμε», το WWF Ελλάς και το Impact Hub Athens διοργανώνουν από κοινού στις 3 Μαρτίου το Saving Food Festival, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και μαγειρικών επιδείξεων τις πολλαπλές πτυχές της σπατάλης τροφίμων αλλά και τους τρόπους να της «αντισταθούν».

Οσοι βρεθούν στο Impact Hub Athens, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σεφ και food bloggers εν δράσει, να ανακαλύψουν πολύτιμα μυστικά και δημιουργικές συνταγές και να ετοιμάσουν μαζί τους νόστιμα πιάτα. Τα παιδιά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού θα «υπερασπιστούν» τη διατροφική αξία των «άσχημων» φρούτων και λαχανικών, θα ταξιδέψουν με ένα αφήγημα στον κόσμο της προσφοράς φαγητού και θα απολαύσουν μια διαφορετική περιήγηση στην κουζίνα του σπιτιού τους, για να μάθουν απλούς τρόπους περιορισμού της σπατάλης τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή