Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Στο Μπέρμιγχαμ για μετάλλια

Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Στο Μπέρμιγχαμ για μετάλλια

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «θερμοκήπιο» της Βιομηχανικής Επανάστασης της Μεγάλης Βρετανίας, στο Μπέρμιγχαμ, θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 4 Μαρτίου τα παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου σε άνδρες και γυναίκες. Η χώρα μας θα πάρει μέρος με μικρή αλλά δυνατή ομάδα (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες). Η παλιά γενιά πλαισιώνει τη νέα και, σύμφωνα με τις επιδόσεις, υπάρχουν ελπίδες για περισσότερα από ένα μετάλλια.

Και όταν λέμε για μετάλλια, το φαβορί για να φύγει από τη διοργάνωση με «μενταγιόν» είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, τον τελευταίο χρόνο, είναι ανίκητη. Πριν από δύο χρόνια, στο Πόρτλαντ, είχε ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου με 4,80. Στο Μπέρμιγχαμ έχει για στόχο μόνο το χρυσό. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα βρει, μεταξύ άλλων, απέναντί της τις Αμερικανίδες Σάντι Μόρις και Κέιτι Ναζότ, τις Ρωσίδες Αντζέλικα Σιντόροβα και Ολγα Μούλινα και τη Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ.

Τα άλματα στους… αιθέρες ταιριάζουν στους Ελληνες αθλητές. Η χώρα μας διαθέτει και δυνατό ανδρικό επί κοντώ. Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε αντίστοιχες διοργανώσεις, βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και σε όσους αγώνες πήρε μέρος ήταν σταθερός με υψηλά άλματα. Το 2014 είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και εφέτος είναι κοντά περισσότερο από ποτέ για να επαναλάβει τον άθλο του. Στο αγώνισμα θα πάρει μέρος και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός άλτης, πριν από λίγες ημέρες πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων (5,78) και έχει δείξει ότι δεν φοβάται ούτε τα μεγάλα ύψη ούτε τον ανταγωνισμό.

Με όπλα την εμπειρία και τις καλές εμφανίσεις θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ η Μαρία Μπελιμπασάκη. Η Κρητικιά πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στα 400 μ. και η επίδοσή της (52.28) δημιουργεί ελπίδες για μια καλή αγωνιστική παρουσία.

Στο τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του θα αγωνιστεί ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έχει επιστρέψει στις προπονήσεις. «Εχω μείνει λίγο πίσω, αλλά προσπαθώ να καλύψω το κενό», δήλωσε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Πρόσκληση από τη Διεθνή Ομοσπονδία έλαβε η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν κατάφερε να πιάσει το όριο αλλά η εφετινή της επίδοση με 14,27 μ. είναι η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο και, έτσι, θα μπει στο αεροπλάνο για την πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του νεαρού Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Ο άλτης έχει εφετινή επίδοση 7,95 μ. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα αγωνιστούν οι Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η Πεσιρίδου θα ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ με χρόνο 8.11 στα 60 μ. εμπ. και η Σπανουδάκη με χρόνο 7.29 στα 60 μ. Μάλιστα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα είναι η πρώτη που θα αγωνιστεί από ελληνικής πλευράς (2/3).

Τα βλέμματα στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ θα συγκεντρώσει ο Κρις Κόλμαν. Ο Αμερικανός σπρίντερ πριν από λίγες ημέρες έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ του Μόρις Γκριν, που κρατούσε από το 1998. Διένυσε την απόσταση των 60 μ. σε 6.34. Ο 21χρονος θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι στον χώρο των σπριντ.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ θα πάρουν μέρος, συνολικά, επτά Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα αγωνιστούν με ουδέτερη σημαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή