Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αδιαφορία, ψεύτικες υποσχέσεις, και απουσία των αρμόδιων υπουργών και της περιφερειάρχου Αττικής έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το Σάββατο την πλημμυρόπληκτη Μάνδρα, 100 μέρες μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή που κόστισε 23 ζωές.

«Επισκέπτομαι ακόμη μια φορά την πόλη σας 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα για να δώσω μια συνέχεια σε μια δέσμευση που είχα αναλάβει ότι θα βρισκόμαστε κοντά σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας αποκατάστασης της πόλης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την τρίτη επίσκεψή του στην περιοχή.

«Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις… Tο έχει αυτή η κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της, μια κυβέρνηση που είναι υποτίθεται αριστερή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. «Τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό… Αυτό που συνέβη δεν πρέπει να επαναληφθεί» επισήμανε.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους δημότες «δεν αρκεί μόνο η δική σας θέληση και η καλή πρόθεση της δημάρχου και του επιτελείου της… Εμείς από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε δεν περιοριστήκαμε σε ανακοινώσεις, συστήσαμε μια ομάδα ειδικών που έκανε ειδική τεχνική έκθεση για το τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα. Κινητοποιήσαμε εθελοντές και έκανα αρκετά τηλεφωνήματα σε ιδιώτες δωρητές». «Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις κρατικές αρχές. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχης δεν έχουν έρθει εδώ» σχολίασε αιχμηρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, χρέος της πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες της. Αυτό που με ενδιαφέρει, σημείωσε, είναι οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ξανά.

«Στις 100 αυτές ημέρες οι βουλευτές μας μέσα και από κοινοβουλευτικό έλεγχο ήταν και παραμένουν δίπλα σας» ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Ειρωνικό σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

«Στημένη» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάνδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είχε ως μοναδική στόχευση την «επικοινωνιακή του προβολή».

«Σε μια στημένη επίσκεψη με μοναδική στόχευση την επικοινωνιακή του προβολή, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Με ψέματα για όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση, και με απουσία κάθε αυτοκριτικής για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την μικροκομματική χρήση μιας τραγωδίας ως αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της ΝΔ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, έμαθε που βρίσκεται η Μάνδρα και η Δυτική Αττική στον χάρτη μετά τις πλημμύρες».

ΝΔ: Δείτε τις φωτογραφίες

«Αντί απάντησης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε το θράσος να σχολιάσει την τρίτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάνδρα, η Νέα Δημοκρατία αποστέλλει στο κυβερνών κόμμα σημερινές φωτογραφίες της περιοχής, μήπως και καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου πως όταν δίνεις υποσχέσεις πρέπει να τις τηρείς», σημειώνει σε νέα απάντησή της η Πειραιώς.

«Εσωκλείουμε επίσης και δύο χάρτες της διαδρομής από το Μαξίμου και την Περιφέρεια Αττικής μήπως βρουν επιτέλους τον δρόμο για την Μάνδρα οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και Ρένα Δούρου που δεν έχουν αποτολμήσει να επισκεφθούν τους κατοίκους ακόμη και 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα-1
Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα-2
Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα-3

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΝΔ και ο χάρτης της διαδρομής Μαξίμου – Μάνδρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες ούτε ξεχνούν, ούτε δίνουν σημασία σε ατυχείς απόπειρες αντιπερισπασμού από τα σκάνδαλα

«Συνιστούμε στη ΝΔ να προσπαθήσει να διπλώσει τον χάρτη της Αττικής για να αντιληφθεί ο πρόεδρός της που πέφτει η Δυτική Αττική» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Η περιοχή που υποβάθμισε με τις πολιτικές του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και καταστρέφοντας το περιβάλλον».

«Γιατί οι πολίτες ούτε ξεχνούν, ούτε δίνουν σημασία σε ατυχείς απόπειρες αντιπερισπασμού από τα σκάνδαλα και τα αδιέξοδα της ΝΔ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή