Η εν πολλαίς αμαρτίαις Μαρέβα

Η εν πολλαίς αμαρτίαις Μαρέβα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι διαθέτει πλούσιο υλικό για τον ιεροεξεταστή της δημοκρατίας μας. Δεν φτάνει που τη λένε Μαρέβα, έχει σπαταλήσει τη ζωή της για να επιτύχει ως επιχειρηματίας. Και δεν φτάνει που ξόδεψε τόσες ώρες και τόσο κόπο για να επιτύχει, αλλά τα κατάφερε κιόλας. Η δημοκρατική μας συνείδηση είναι φιλάνθρωπη και γενναιόδωρη, αλλά, όταν κάποιοι τολμούν να υπερβούν ορισμένα όρια, βγάζει εκζέματα και τρελαίνεται στο τσούξιμο και τη φαγούρα. Διότι η κ. Μαρέβα, συνηθισμένη να προκαλεί τα σεπτά ήθη της δημοκρατίας, δεν αρκέστηκε στα παραπάνω. Προσέθεσε στο επώνυμό της και ένα δεύτερο. Και έκτοτε οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως Μαρέβα Μητσοτάκη. Δηλαδή, με συγχωρείτε, πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι. Δεν φτάνει που αυτή η γυναίκα είναι επιχειρηματίας, ασκεί δηλαδή μια δραστηριότητα η οποία, όπως πολλοί υποψιάζονται, ορισμένοι δεν τολμούν να καταγγείλουν, έχει σκοπό το κέρδος, ω της φρίκης, και δεν αποβλέπει στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Δεν φτάνει που δραστηριοποιείται σε έναν τομέα όπως η μόδα, που είναι εξόχως ανταγωνιστικός και καταφέρνει να εξάγει τα προϊόντα της. Πάει και παντρεύεται ένα πολιτικό πρόσωπο χωρίς να του δώσει την ευκαιρία να τη διορίσει στη ΔΕΗ ή στο πανεπιστήμιο ή έστω στο υπουργείο Εσωτερικών. Να αισθανθεί κι αυτός χρήσιμος και καλός οικογενειάρχης.

Τόσα και ποιος ξέρει ακόμη πόσα θα έχει να εξομολογηθεί στον ιεροεξεταστή της δημοκρατίας μας. Πώς το είπε εκείνος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το όνομα ευτυχώς μου διαφεύγει; «Υπάρχει ηθικό ζήτημα». Αν όμως δείξει ειλικρινή μεταμέλεια, ο ιεροεξεταστής της θα της εξηγήσει ότι τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. «Νέα κοπέλα είσαι, οπότε άφες τον αμαρτωλό βίο των επιχειρήσεων και, όταν ο σύζυγος γίνει πρωθυπουργός, να διορισθείς στη ΔΕΗ ή σε υπουργείο της αρεσκείας σου ή, αν έχεις κάνα διπλωματάκι, να σε διορίσουμε στο πανεπιστήμιο να γίνεις κι εσύ άνθρωπος της προκοπής, συνάδελφος της Θεανώς Φωτίου. Μην ξινίζεις, κοπέλα μου. Ετσι είναι το έθιμο στον τόπο μας. Οι σύζυγοι των πολιτικών μας εργάζονται στο Δημόσιο για να υπηρετούν το κοινό καλό. Αντε να γίνουν δικηγόροι για να μοιράζουν αγωγές για λογαριασμό του συζύγου τους. Ακόμη και εγχειρήσεις σε δημόσια νοσοκομεία τις βάζουμε να κάνουν».

Αν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήταν νηπιαγωγός ή διευθύντρια στην ΕΥΔΑΠ, δεν θα αντιμετωπιζόταν ως πρόσφορος στόχος για το παιχνίδι με τα βελάκια. Κι ας ήταν σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι όμως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Κουβαλάει δηλαδή στην πλάτη της δύο από τα θανάσιμα αμαρτήματα της δημοκρατίας μας, την επιχειρηματικότητα και την επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή