Είναι ώρα η Αμερική να ακούσει τα παιδιά της

Είναι ώρα η Αμερική να ακούσει τα παιδιά της

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερχονται στιγμές κατά τις οποίες οι πολίτες λένε ότι πέρασαν αρκετά, όταν ξεσηκώνονται κατά των πολιτικών ηγετών που δεν μιλούν γι’ αυτούς, όταν η ηθική ασυνέπεια θέτει σε κίνδυνο ζωές. Μπορεί σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας στιγμής, με τις διαμαρτυρίες των Αμερικανών εφήβων που έχουν αρρωστήσει και έχουν τρομάξει από την τελευταία μαζική δολοφονία με δράστη κάποιον που είχε εύκολη πρόσβαση σε όπλο το οποίο προοριζόταν για τα πεδία των μαχών και όχι για τα σχολεία. Αυτά τα παιδιά πέρασαν αρκετά. Είδαν αρκετές εκδηλώσεις συμπάθειας κενές περιεχομένου την επαύριον κτηνωδιών με τις οποίες μεγάλωσαν, όπως ήταν η μαζική δολοφονία της περασμένης εβδομάδας που στέρησε 17 ζωές στο γυμνάσιο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα. Είχαν αρκετά από την τελετουργική εκφορά των σκέψεων και των προσευχών για τα θύματα. Εζησαν αρκετά μέσα στον τρόμο ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα διασταυρωθούν με έναν καλά οπλισμένο παράφρονα φονιά. Eίδαν αρκετούς δειλούς πολιτικούς να γονατίζουν μπροστά στην Εθνική Ενωση Οπλοκατοχής (National Rifle Association) και την κυνική προσέγγισή της στη δεύτερη τροποποίηση του συντάγματος. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν αυτός ο δίκαιος θυμός θα φέρει ένα βιώσιμο νεανικό κίνημα υπέρ της σωστής χρήσης των όπλων, που θα ξεπερνά την περιστασιακή διαμαρτυρία. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει. Είναι ώρα η Αμερική, για ακόμα μία φορά, να ακούσει τα παιδιά της.

Οι λογικοί νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να κάνουν τους ανόητους μεγαλύτερους να ακούσουν και να δράσουν. Το είδαμε να συμβαίνει κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, πριν από μισό αιώνα. Νέοι άνθρωποι, που το καθεστώς τούς έβλεπε σαν άπλυτους, μακρυμάλληδες προδότες, ενεργοποίησαν το αντιπολεμικό κίνημα που παρέσυρε όλη τη χώρα και, ακόμα και αν χρειάστηκαν χρόνια, τελικά έδωσε τέλος στην περιπέτεια της Αμερικής στη Νοτιοανατολική Ασία.

Αν οι νέοι άνθρωποι, που βιώνουν αυτή τη στιγμή θυμού, παραμείνουν σταθεροί, μπορεί να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα των άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων και υποψηφίων. Αυτό που λένε οι νεαροί διαδηλωτές σήμερα είναι: «Κατεβάστε τα όπλα. Είμαστε τα παιδιά σας». Πώς μπορεί κανείς να αδιαφορήσει για τις γεμάτες πόνο φωνές τους;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή