Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas, που βρίσκονται στη Μεταμόρφωση, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί μέλη του «Ρουβίκωνα».

Ειδικότερα, στις 5:15, περίπου τριάντα άτομα αφού πήδηξαν την περίφραξη έσπασαν με βαριοπούλα το φυλάκιο και τζαμαρίες των γραφείων, ενώ πέταξαν και κόκκινες μπογιές. Αμέσως μετά αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis-1
Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis-2

Ο «Ρουβίκωνας» αργότερα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με σχετική ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η υπόθεση Νovartis είναι μία υπόθεση που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του τυπικού ελληνικού σκανδάλου. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν κατά το διάστημα 2000-2015 πλήθος προσώπων που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο εγχώριο σύστημα εξουσίας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται παγκοσμίως η εταιρεία Νovartis, όπως σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων είναι και τα 3 δις με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο κατά την ίδια χρονική περίοδο».

« Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη», καταλήγει η ανάρτηση που προειδοποιεί ότι «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή