Πολικό ψύχος από τη Σιβηρία θα πλήξει τη Γαλλία

Πολικό ψύχος από τη Σιβηρία θα πλήξει τη Γαλλία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολικό ψύχος από τη Σιβηρία αναμένεται να πλήξει τη Γαλλία από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυμανθεί από -6 έως -10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι σε συνδυασμό με τις ψυχρές αέριες μάζες ταχύτητας 40-60 χιλιομέτρων ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά και να φτάσει τους -18 και τους -25 σε ορεινές περιοχές.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο γνωστό με την ονομασία «Μόσχα-Παρίσι» που θα φτάσει από τη Σιβηρία και έχει θέσει κυριολεκτικά σε συναγερμό τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της χώρας.

Οπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές σε 37 διαμερίσματα περισσότεροι από 3.100 χώροι προσωρινής στέγασης, εκ των οποίων οι 1.250 στο Παρίσι, έχουν ανοίξει και είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν ανθρώπους χωρίς στέγη.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα «αργοπορημένο» κύμα ψύχους ειδικά μετά από έναν ήπιο σε επίπεδα θερμοκρασίας Γενάρη. Μάλιστα η τελευταία φορά που η χώρα είχε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή ήταν στις αρχές Μαρτίου του 2005.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή