Εκκληση Μέρκελ – Μακρόν προς Πούτιν για πιέσεις σε Ασαντ

Εκκληση Μέρκελ – Μακρόν προς Πούτιν για πιέσεις σε Ασαντ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ομολόγους του σε Γαλλία και Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν και Ανγκελα Μέρκελ για την κρίση στην Συρία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι τρεις ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία των κοινών προσπαθειών για την εφαρμογή εκεχειρίας για την οποία έχει κάνει έκκληση ο ΟΗΕ, επισημαινέται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. 

Από την πλευρά τους οι Εμανουέλ Μακρόν και Ανγκελα Μέρκελ παρότρυναν τον Ρώσο πρόεδρο να ασκήσει την μέγιστη πίεση στην συριακή κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι μάχες στην Ανατολική Γούτα, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, τονίζοντας παράλληλα ότι τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμούν να βρεθεί πολιτική λύση στο πλαίσιο της διεθνούς ειρηνευτικής διαδικασίας που διεξήχθη στη Γενεύη. 

Οι επαφές των τριών αρχηγών κρατών έγιναν ενόσω συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα την επομένη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία ζητείται άμεση κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστερήσεις, όπως υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, «οι επιδρομές ξεκίνησαν πάλι το πρωί της Κυριακής, με δύο χτυπήματα στην περιοχή Σιφουνίγια, στην περιφέρεια της Ντούμα», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Μετά από επτά ημέρες αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γούτα, έχουν σκοτωθεί 519 άμαχοι, εκ των οποίων περίπου οι 100 είναι παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή