Μηταφίδης: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων

Μηταφίδης: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν τα Σκόπια σε αλλαγή του Συντάγματος εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, καθώς όπως είπε, «δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις».

«Έχω μελετήσει το Σύνταγμα και στα αγγλικά, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις. Αυτά υπήρχαν μέχρι το 1993 που άλλαξε» ανέφερε ο κ. Μηταφίδης και ενώ ερωτηθείς αν είναι ζητούμενο από την ελληνική κυβέρνηση η αλλαγή του Συντάγματος, απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά που δηλώνει διαθέσεις επεκτατικές ή εχθρικές προς τη χώρα μας ή προς γείτονες χώρες».

«Πρέπει να υπάρξει μια συναινετική λύση καθώς και η ελληνική ηγεσία και η νέα ηγεσία στη γείτονα χώρα δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να λυθεί αυτό το ζήτημα που ταλαιπωρεί- κακώς- ιδιαίτερα τη γειτονική χώρα γιατί την έχει σε μια εκκρεμότητα και δημιουργεί προβλήματα συνοχής» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή