Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν από το γήπεδο μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία. Ακολούθησαν επεισόδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις μετά τον τραυματισμό του από ρολό ταμειακής που δέχθηκε στο κεφάλι από την εξέδρα.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του νοσοκομείου, ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόκεται να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο.

Η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 ωστόσο ο διαιτητής δεν σφύριξε την έναρξη του αγώνα.

Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας

Σε περίπτωση που στο φύλλο αγώνα γραφτεί από τον διαιτητή Αρετόπουλο ότι ο αγώνας δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι: «εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Όσον αφορά στον ΚΑΠ, στο άρθρο με τίτλο «μη τέλεση ή διακοπή αγώνα» αναφέρει ότι η υπαίτια ομάδα τιμωρείται «με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-1

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την είσοδο των δύο ομάδων στο γήπεδο για τη σέντρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν εκατοντάδες χαρτάκια, ενώ ένα από τα ρολά χαρτί ταμειακής μηχανής χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Μετά το περιστατικό, πρώτοι οι παίκτες του Ολυμπιακού αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, ενώ ακολούθησαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-2

Στις διαβουλεύσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων στιγμών μετά το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σάββας Θεοδωρίδης απευθυνόμενος προς τον διαιτητή, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, τόνισε ότι παίρνει την ομάδα και φεύγει.

«Πήρα την ομάδα και έφυγα! Γεια σας!», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του παράγοντα του Ολυμπιακού και πράγματι αποχώρησε με τους παίκτες για τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-3

Από την πλευρά του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μετά την απόφαση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου να αποσύρει τις ομάδες στα αποδυτήρια, κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή και τους βοηθούς του για να διαμαρτυρηθεί.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σε έντονο ύφος μαζί με τους συμπαίκτες του προσπαθούσε να εξηγήσει στον ρέφερι πως δεν πρέπει να καθυστερήσει η έναρξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και να αποσύρει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε να φωνάζει στον Αρετόπουλο: ««Στο Καραϊσκάκη γίνονται χειρότερα και κανένας δεν φεύγει. Από το πουθενά χτύπησε κάποιος και πάνε μέσα. Τι είναι αυτό ρε;».

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-4

Λίγο αργότερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, εξαπέλυσε επίθεση στον Ολυμπιακό, αναφέροντας: «Ο Ολυμπιακός προφανώς και ήρθε εδώ με τον συγκεκριμένο στόχο. Φαίνεται ότι ζουν σε ψευδαισθήσεις. Ψευδαισθήσεις είχαν στην επικοινωνία, ψευδαισθήσεις τραυματισμών, ψευδαισθήσεις απειλών. Είναι προκλητικοί από την πρώτη στιγμή που ήρθαν. Όπως δεν σέβονται όλα αυτά τα χρόνια, ούτε τώρα θα σέβονταν 30.000 κόσμο που περίμενε στη βροχή να δει το παιχνίδι. Βρήκαν μια κατασκευασμένη αφορμή για να μην γίνει τουλάχιστον σήμερα το παιχνίδι. Κρίνονται όλοι. Ενδεχομένως το δικό μας λάθος είναι ότι φωνάξαμε πολύ για τη γύμνια τους. Την πίστεψαν και οι ίδιοι και χαμηλώνουν το επίπεδο της ομάδας τους περισσότερο από ό,τι έχουμε καταφέρει εμείς».

Ενταση στην Τούμπα

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από το γήπεδο καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και οι διαιτητές, και κάπου εκεί ξεκίνησε ο «πόλεμος» με τις αστυνομικές αρχές. Με χρήση κροτίδων και χημικών, τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. 

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα και η αστυνομία κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να απομακρύνει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί.

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-5
Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-6
Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-7
Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-8

Πέρασαν μηχανάκι στην κερκίδα οπαδοί του ΠΑΟΚ! 

Οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν ξεκίνησε, κατάφεραν και πέρασαν στην κερκίδα ένα… σκουτεράκι και το κρέμασαν στα κάγκελα. 

Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-9
Πεδίο μάχης η Τούμπα μετά τον τραυματισμό Γκαρσία-10

Πηγή: sportfm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή