OMEGA Seamaster Olympic Games Collection

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Omega έφτασε φέτος να συμμετέχει στην 27η Ολυμπιάδα της ως Επίσημος Χρονομέτρης (απολαμβάνει αυτή τη χαρά και αυτό το προνόμιο από το 1932). Με την ευκαιρία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ που μόλις ολοκληρώθηκαν σας παρουσιάζουμε μία πραγματικά εντυπωσιακή συλλογή που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους συλλέκτες και τους λάτρεις του ελβετικού οίκου. Η Seamaster Olympic Games Collection αποτελείται από πέντε μοντέλα στα χρώματα των πέντε Ολυμπιακών Κύκλων: μαύρο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και κόκκινο.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-1
OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-2
OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-3
OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-4
OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-5

Η σχεδίαση των νέων ρολογιών είναι εμπνευσμένη από διάφορα αθλητικά χρονόμετρα που δημιούργησε η Omega στο παρελθόν και ιδιαίτερα εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στις Ολυμπιάδες του Μόντρεαλ και του Ίνσμπρουκ το 1976.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-6

 

Αυτό είναι εμφανές και από το θολωτό μαύρο και λευκό καντράν του κάθε ρολογιού, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί η ώρα με μια ματιά, διαθέτοντας δείκτες ώρας με αθλητικό στυλ και έντονες ενδείξεις ώρας σε μαύρο χρώμα, που έρχονται σε έντονη αντίθεση με την ευανάγνωστη κλίμακα λεπτών που βρίσκεται πάνω σε έναν λευκό εξωτερικό δακτύλιο.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-7

Για να δοθεί επιπλέον έμφαση στο αθλητικό πνεύμα του ρολογιού, υπάρχει επίσης ένας έγχρωμος παλμογράφος που περιβάλλει το καντράν και περιλαμβάνει τρία διαχωρισμένα χρονικά διαστήματα 20 δευτερολέπτων, που επιτρέπουν στον χρήστη να υπολογίσει εύκολα τους παλμούς του ανά λεπτό.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-8

Στο πίσω μέρος της κάσας, ένας δακτύλιος από ανοδιωμένο αλουμίνιο περιλαμβάνει όλες τις γνωστές πόλεις υποδοχής των Αγώνων και τις αντίστοιχες χρονολογίες, στη διάρκεια συνεργασίας της OMEGA με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το Λος Άντζελες το 1932 μέχρι το Λος Άντζελες το 2028. Αυτή η εντυπωσιακή λίστα παρουσιάζει με ακρίβεια πως η OMEGA έχει συνδέσει το όνομά της με αυτό το αθλητικό γεγονός τόσα πολλά χρόνια.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-9

Τα ρολόγια έχουν διάμετρο κάσας 39,5 mm και αγκαλιάζουν τον καρπό με λουράκια από διάτρητο δέρμα που εκτός από στιλιστικούς λόγους βοηθούν και στη διαπνοή του δέρματος του χρήστη. Στο εσωτερικό των ρολογιών χτυπάει ο αυτόματος μηχανισμός Master Chronometer calibre 8800 με Co-Axial σύστημα διαφυγής, ο οποίος είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία μέχρι 15.000 gauss.

OMEGA Seamaster Olympic Games Collection-10

Κυκλοφορούν 2.032 ρολόγια σε κάθε χρώμα. Το νούμερο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αναφέρεται στον ρόλο της OMEGA ως Επίσημου Χρονομέτρη μέχρι το 2032, σηματοδοτώντας 100 χρόνια χρονομέτρησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αριθμός της συλλεκτικής έκδοσης είναι χαραγμένος στο πλαϊνό μέρος της κάσας.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Groupe Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή