Θύελλα στη Βουλή για την υπόθεση Αντωνοπούλου – Παραίτηση Γεωργιάδη ζήτησε ο Τζανακόπουλος

Θύελλα στη Βουλή για την υπόθεση Αντωνοπούλου – Παραίτηση Γεωργιάδη ζήτησε ο Τζανακόπουλος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατ’ αναλογία, όπως υποστήριξε, της παραίτησης της κυρίας Αντωνοπούλου. 

Ο κ. Τζανακόπουλος πήρε το λόγο μετά από τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει λίγο νωρίτερα τον κ. Τσίπρα ότι χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να αποπέμψει την κ. Αντωνοπούλου. 

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι  πρόκειται για «λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, η οποία ψηφίστηκε από το 2015, κακώς, και γι αυτό υπάρχει δεδηλωμένη βούληση της κυβέρνησης να καταργηθεί. Έχουμε λοιπόν εδώ μια παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή της παραίτησης από τον πρωθυπουργό . Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρις ότου οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis για να παραιτηθούν; Γιατί δεν παραιτείσθε και εσείς», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα περάσουν για να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη.  Όχι μόνο για λόγους που σχετίζονται με το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό. Χρησιμοποιεί μία γλώσσα την οποία εκείνος θεωρεί απολύτως δόκιμη, αλλά με την οποία προσβάλλει όχι μόνο τον θεσμό του πρωθυπουργού αλλά και το θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιορίζομενοι ως φιλελεύθεροι από την παράταξη της ΝΔ όταν ακούνε τέτοιες τοποθετήσεις. Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για όσα συνέβησαν στο χώρο του φαρμάκου. Δεν έχει ευθύνη η ΝΔ για όσα έγιναν στο χώρο του φαρμάκου για όσα έγιναν στο χώρο του φαρμάκου τα 10 χρόνια που βρισκόταν στην κυβέρνηση;«

Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το θάρρος να έρθει εδώ και να καταγγείλει την κυβέρνηση για ηθικό έλλειμμα, όταν εσείς κρύβατε στικάκια. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα λεφτά. Εσείς θα επιστρέψετε τα λεφτά που πήρατε για τα δάνεια των κομμάτων σας;»

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, που σε οξείς τόνους, απάντησε:

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ επειδή ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, τη ‘δεύτερη μητέρα σας’, έστησαν αυτή τη σκευωρία», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Τζανακόπουλο . Εάν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία πρέπει να παραιτηθεί, πρέπει να σας πω ότι η δικογραφία αναφέρει επίσης στο έγγραφο που αποκρύψατε και τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη. Άρα πρέπει και αυτοί να παραιτηθούν», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή