Χιόνι και ισχυρές βροχοπτώσεις στη μισή χώρα

Χιόνι και ισχυρές βροχοπτώσεις στη μισή χώρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιόνι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν χθες τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Χθες το πρωί, ακόμα και σε μικρά υψόμετρα εκδηλώνονταν χιονοπτώσεις, ενώ στα πεδινά έβρεχε ασταμάτητα. Στα λευκά είχαν ντυθεί το Καρπενήσι, ο Δομοκός, η Καλαμπάκα, η Κοζάνη και άλλες πόλεις και χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν ακόμα και στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, στα ορεινά των νομών Καβάλας και Ξάνθης και βεβαίως στα ορεινά της Ηπείρου. Μάλιστα, κατά τις 2 μ.μ. χθες χιόνισε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις χθες σημειώθηκαν, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Ζαγορά Πηλίου με 205 χιλιοστά, στη Σιμωνόπετρα στο Αγιον Ορος με 163 χιλ., στην Πορταριά Πηλίου με 100 χιλ., στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας με 72 χιλ. και στην Αγιά Λάρισας με 70 χιλ.

Πολύ έντονο είναι το πρόβλημα στο Πήλιο, όπου χθες έπεφτε ισχυρή βροχή για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου στη Ζαγορά Πηλίου έχει καταγράψει 1.130 χιλιοστά βροχής, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ μόνο τα τελευταία τέσσερα 24ωρα καταγράφηκαν 800 χιλιοστά. Σημαντικές καταστροφές έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο, λόγω καθιζήσεων-καταπτώσεων. Για «φαινόμενο που όμοιό του δεν έχει καταγραφεί ξανά στο Πήλιο», μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν είχαν εισακουστεί από το 2011 οι προτάσεις μας προς το υπουργείο Υποδομών για τα 25 σημεία του οδικού δικτύου του Πηλίου, δεν θα είχαμε σήμερα τόσα πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε. Για ζημιές που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Σε λίμνη είχαν μετατραπεί μεγάλες πεδινές αγροτικές εκτάσεις μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας χθες. Ο Πηνειός και οι παραπόταμοί του, καθώς και ρέματα της περιοχής υπερχείλισαν, δημιουργώντας πρόβλημα στο τοπικό οδικό δίκτυο. Σε αρκετούς δήμους δεν θα γίνουν σήμερα τα μαθήματα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία των Δήμων Φλώρινας, Καστοριάς, Ωραιοκάστρου και Παιονίας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή