Eχασε έδαφος η ΑΕΚ στο Περιστέρι

Eχασε έδαφος η ΑΕΚ στο Περιστέρι

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια ευκαιρία να πάρει μία νίκη που θα της έδινε μεγάλο προβάδισμα τίτλου έχασε η ΑΕΚ, μένοντας στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 68ο λεπτό του παιχνιδιού. Επειτα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη και στρέφει το ενδιαφέρον της στον επερχόμενο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ενωση ξεκίνησε δυνατά προσπαθώντας να επιβάλει τον ρυθμό στο παιχνίδι. Με κύριο εκφραστή τον Λιβάγια, η ΑΕΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Μία με τον Αραούχο στο 7ο λεπτό που πήγε υποτονικά στη φάση και άλλη μία με τον ίδιο τον Κροάτη στο 9ο λεπτό που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Στο 17΄, ο Γκάλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε την εστία του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ δεν απείλησε άλλη στιγμή την εστία του Ατρομήτου. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος απείλησε επίσης σε δύο περιπτώσεις, αμφότερες από στημένες φάσεις. Ο Αμρ Ουάρντα εκτέλεσε έξυπνα φάουλ που πέρασε εκτός εστίας στο 21΄, ενώ στο 37΄ η εκτέλεση φάουλ βρήκε στο τείχος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα που ήταν εξουδετερωμένος. Κουρασμένοι εμφανίστηκαν οι επιθετικοί της ΑΕΚ που αδυνατούσαν να συνεργαστούν, ενώ η ομάδα του Περιστερίου απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυνατά χάνοντας μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Ουάρντα που βρήκε στον Μπακάκη. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και ο Μοράν που μπήκε στη θέση του έχασε καλή ευκαιρία με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Χατζηισαΐα και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, καθώς ο Μοράν βοήθησε ιδιαίτερα την ανάπτυξή της, δυσκολεύοντας αρκετά την ομαλή λειτουργία του Ατρομήτου. Στο 68΄, η Ενωση κατάφερε να βρει γκολ με ομαδική προσπάθεια και συνεργασία των Λιβάγια και Αραούχο και γκολ του Αργεντινού που νίκησε τον Γιαννιώτη από το ύψος του πέναλτι. Η ΑΕΚ έχασε στο 76΄ τεράστια ευκαιρία με τον Αραούχο που τελείωσε μόνος του τη φάση, από πλάγια, ενώ ο Τσιγκρίνσκι ήταν σε πιο πλεονεκτική θέση για το γκολ. Ενα μαγικό γκολ του Ουάρντα στο 82΄, με αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σημάδεψε το «Γ» της εστίας του Τσιντώτα και ισοφάρισε για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε ένταση, με χτύπημα εκτός φάσης του Μοράν στον Ουάρντα, το οποίο δεν είδε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος. Ενταση, δυνατά μαρκαρίσματα και αψιμαχίες συνέθεσαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με το 1-1 να παραμένει ώς το τέλος. Ο Μάρκο Λιβάγια έφτασε τις 7 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει σε 2 από τις επόμενες 4 αναμετρήσεις της ΑΕΚ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (79΄ Κωτσόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντιγκινί (53΄ Μπρούνο), Ντάουντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (53΄ Μοράν), Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Γκάλο, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (73΄ Μασούντ), Αραούχο (84΄ Μπακασέτας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή