Κυρ. Μητσοτάκης: Διολίσθηση στην απαξίωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Διολίσθηση στην απαξίωση

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που κραδαίνει η κυβέρνηση ως «φύλλο συκής» και το οποίο «δεν υπήρξε ποτέ», καθώς και στην αφωνία του Αλέξη Τσίπρα επί τρεις ημέρες για την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου εστίασε στη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι απομάκρυνε την κ. Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση υπό την πίεση της δημόσιας κατακραυγής. Η ουσία, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παραμένει και είναι «η ταχύτατη διολίσθηση στον δρόμο της ηθικής απαξίωσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε τον επίμαχο νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και στον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ μηνιαίως, την ώρα που διαθέτουν μεγάλη περιουσία και κατοικία στην Αττική, θύμισε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν ήταν αυτόματη η διαδικασία για την αποπεμφθείσα υπουργό: «Εκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το επίδομα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας μάλιστα ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015, «μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Η χώρα χανόταν και εσείς περνάγατε ρουσφέτια».

«Επιτομή της υποκρισίας»

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα χαρακτήρισε την ανακοίνωσή της κ. Αντωνοπούλου «σπονδή στην αλαζονεία» και την αρχική της αντίδραση «επιτομή της υποκρισίας». «Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το μόνο που υπάρχει είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης στον δρόμο της ηθικής απαξίωσης», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Είχε προηγηθεί η σχετική δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., σύμφωνα με την οποία η Πειραιώς δεν έμπαινε καν στη διαδικασία να ζητήσει την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου, σημειώνοντας ότι «εδώ χάθηκε και το φιλότιμο».

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση της Πειραιώς για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή την αποκάλυψη (από τον «Φιλελεύθερο») για την ύπαρξη έγγραφης καταγγελίας την οποία είχε συμπεριλάβει στη δικογραφία της Novartis η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κυρία Ελένη Ράικου και στην οποία  κατηγορείτο ο Π. Κουρουμπλής, όπως και ο διάδοχός του Ανδρ. Ξανθός. Η Ν.Δ. επανέφερε το ερώτημα για τη μη συμπερίληψη του κ. Κουρουμπλή στην πρόταση για τη σύσταση της Προανακριτικής, «ενώ αποκαλύπτεται πλέον ότι υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του».

Προσχώρηση Μάρκου

Την ίδια ώρα, θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η προσχώρηση της Κατερίνας Μάρκου στη Νέα Δημοκρατία, μετά και το χθεσινό της ραντεβού στη Βουλή με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Η ανεξάρτητη εδώ και μήνες (απ’ όταν αποχώρησε από το Ποτάμι) βουλευτής «φλερτάριζε» εδώ και καιρό με την Πειραιώς και η προσχώρηση θεωρείτο θέμα χρόνου. Μάλιστα, το ραντεβού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά καθυστέρησαν λόγω της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή