Σούπερ Λιγκ: Η συνέχεια στο δικαστήριο…

Σούπερ Λιγκ: Η συνέχεια στο δικαστήριο…

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ διαρκείας, που θα κορυφωθεί στις αίθουσες των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, έχει μετατραπεί από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, που δεν τελέστηκε λόγω αντικειμένου (ρολό ταμειακής μηχανής) που χτύπησε τον προπονητή των φιλοξενουμένων, Οσκαρ Γκαρσία, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γκαρσία διακομίστηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, όπου διανυκτέρευσε, παίρνοντας εξιτήριο χθες. Ο διαιτητής Αρετόπουλος στο απόσπασμα του φύλλου αγώνα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της εισόδου των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων του αγώνα και των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του αγώνα, ο προπονητής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Οσκαρ Γκαρσία, σύμφωνα με πληροφορίες των εκπροσώπων της ομάδας του, δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο το οποίο ρίχτηκε από την κερκίδα. Αμέσως αυτός αποχώρησε στα αποδυτήρια συνοδευόμενος από τον ιατρό της ομάδας του και τους εκπροσώπους της. Αμεσα αποχώρησε και η υπόλοιπη φιλοξενούμενη ομάδα στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε κι εμείς στα αποδυτήριά μας. Ζητήθηκε η εξέταση του κ. Οσκαρ Γκαρσία από τον ιατρό του αγώνα για να ελεγχθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο ιατρός του αγώνα μάς ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η άμεση εξέταση διότι δεν επιτρεπόταν στον ιατρό του αγώνα η είσοδος στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Αυτό κατέστη δυνατό έπειτα από περίπου 15 λεπτά, όταν και ο ιατρός του αγώνα εισήχθη στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων όπου και έγινε η εξέταση, παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων, καθώς και του παρατηρητή της διοργανώτριας. Ο ιατρός του αγώνα μάς ενημέρωσε προφορικώς και γραπτώς για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο προπονητής των φιλοξενουμένων. Κατόπιν ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μάς ενημέρωσε ότι ο κ. Οσκαρ Γκαρσία δεν δύναται να εκτελέσει τα καθήκοντά του και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις επειδή δεν αισθανόταν καλά, συνοδευόμενος από τον ιατρό της ομάδας κ. Θέο Χρήστο και ότι ως εκ τούτου η ομάδα ΠΑΕ Ολυμπιακός αδυνατεί να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία του ιατρού και του προπονητή της. Κατόπιν των ανωτέρω δεν κατέστη δυνατή η τέλεση του αγώνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του αγώνα διέγνωσε εκδορές και εκχυμώσεις στο άνω χείλος του προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το Διαβαλκανικό ανέφερε τα εξής: «Οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου, ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη, ναυτία, θα υπάρξει 24ωρη παρακολούθηση». Η αποχώρηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας συνοδεύτηκε με επεισόδια.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας σημειώθηκαν οδομαχίες περίπου 300 οπαδών του ΠΑΟΚ με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη διάρκεια των επεισοδίων, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρώς από ρίψη αντικειμένων (κροτίδες και μπουκάλια), ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και έξι κάδους. Εγιναν προσαγωγές δύο ατόμων, εις βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες συνελήφθη ο δράστης της ρίψης του αντικειμένου, ο οποίος πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία ως σεσημασμένος, αφού φέρεται να είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές για τη συμπεριφορά του (ρίψη φωτοβολίδας).

Σήμερα αναμένεται το κατηγορητήριο από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν αποκλείεται η συζήτηση να γίνει μεθαύριο και η απόφαση να βγει αυθημερόν.

Ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη και υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τρεις αγωνιστικές».

Οσον αφορά στον ΚΑΠ, αναφέρει ότι η υπαίτια ομάδα τιμωρείται «με αφαίρεση τριών βαθμών καθώς επίσης και με αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα».

Οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται επί ποδός και συγκεντρώνουν επιχειρήματα ενόψει της δικαστικής μάχης. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το φύλλο αγώνα δεν είναι «καταστροφικό» γι’ αυτούς, επειδή δείχνει ότι ο Ολυμπιακός ενήργησε αυτόνομα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή. Επίσης θέτουν θέμα εκπρόθεσμης αναγραφής του Γκαρσία ως προπονητή και κάνουν λόγο για μηνύσεις.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ότι ο γιατρός του αγώνα φορούσε φόρμα του ΠΑΟΚ και συμβάλλεται μαζί του, ενώ αντιπαρέρχονται το θέμα με την εκπρόθεσμη αναγραφή του Γκαρσία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης σε δηλώσεις του είπε ότι «επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος, μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα», ενώ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «όσο η ατιμωρησία βασιλεύει στα ελληνικά γήπεδα, η συχνότητα των συμπλοκών θα αυξάνεται».

Τέλος, αίσθηση έχει προκαλέσει το κρεμασμένο μηχανάκι στις εξέδρες της Τούμπας. Δείγμα των μέτρων που (δεν) λαμβάνονται και του ελέγχου που (δεν) γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή