Η Σίτι έσπρωξε τον Βενγκέρ πιο κοντά στην έξοδο

Η Σίτι έσπρωξε τον Βενγκέρ πιο κοντά στην έξοδο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας με το καθαρό 3-0 επί της Αρσεναλ απάλυνε στη Μάντσεστερ Σίτι τις πληγές από τον αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο Αγγλίας μερικές μέρες πριν.

Οι «Σίτιζενς» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στη χώρα και άξια κατέκτησαν το τρόπαιο με τέρματα των Σέρχιο Αγουέρο, Βενσάν Κομπανί και Δαβίδ Σίλβα. «Είναι σημαντικό να κατακτούμε τίτλους, διότι πιθανώς θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τα επόμενα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε ο τεχνικός των νικητών, Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά το πρώτο του τρόπαιο με την ομάδα του Μάντσεστερ. Φρόντισε επίσης να αρνηθεί την κριτική ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν επικρίνει την κυβέρνηση στην Ισπανία για το καταλανικό ζήτημα, αλλά δεν ομιλεί για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απ’ όπου και η ιδιοκτησία του συλλόγου. Ωστόσο, η Σίτι είχε και απώλειες, αφού τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος μέσος Φερναντίνιο και κατά τον κ. Γκουαρδιόλα θα απουσιάσει από τους προσεχείς αγώνες της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ. «Είναι μεγάλη, μεγάλη απώλεια. Εχουμε πλέον πρόβλημα στη θέση του», είπε ο Ισπανός.

Οσο για την Αρσεναλ, φαίνεται ότι η καριέρα του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της θα κλείσει χωρίς ένα Λιγκ Καπ, το μοναδικό εγχώριο τρόπαιο που ξέφυγε από τον Αλσατό στα 22 του χρόνια στον πάγκο του «Γκούνερς» του Λονδίνου, αφού υπέστη τρίτη ήττα σε τελικό του θεσμού.

Ο Γάλλος τεχνικός τα έβαλε με το σύστημα του βιντεοδιαιτητή, θεωρώντας ότι έπρεπε να ακυρωθεί το δεύτερο γκολ: «Για μένα αποτελεί μυστήριο πώς μπορείς να δεις το ριπλέι και να μη δώσεις οφσάιντ», είπε. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η ομάδα του «αυτοτιμωρήθηκε» για την απόδοσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή