ΔΗΣΥ: Καταρρέει το «ηθικό πλεονέκτημα»

ΔΗΣΥ: Καταρρέει το «ηθικό πλεονέκτημα»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή ήταν η κριτική που εξαπέλυσαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης με στόχο την πρώην πλέον αν. υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου με αφορμή τη λήψη επιδόματος ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως. Στις ανακοινώσεις κεντρικό μήνυμα ήταν η έλλειψη ηθικής της συγκεκριμένης κίνησης, στοχεύοντας στο περιβόητο πλέον «ηθικό πλεονέκτημα» πάνω στο οποίο ο κ. Τσίπρας έχει δομήσει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματός του. Χαρακτηριστική η δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδη, πως στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία ευθιξία και ευαισθησία», βάζοντας παράλληλα στο κάδρο τον κ. Κουρουμπλή που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis αλλά «παραμένει «προστατευόμενος υπουργός». Η Χαρ. Τρικούπη νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτηση της υπουργού, μιλώντας για «απαράδεκτη πρόκληση», ενώ η ανακοίνωση είχε αναφορά και στον σύζυγο της υπουργού και υπ. Οικονομίας κ. Δ. Παπαδημητρίου, σημειώνοντας πως το υπουργικό ζεύγος διαθέτει «τεράστια περιουσία» και «αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι που διά του εκπροσώπου του Δ. Τσιόδρα έκανε λόγο για «υποκρισία και κυνισμό», που τα όρισε ως δύο «βασικά στοιχεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Από την πλευρά του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε την κατάργηση της εν λόγω ρύθμισης, κάτι που λίγη ώρα μετά έγινε πράξη από τον πρωθυπουργό. Την απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση ζήτησε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ τόνισε πως «η αποπομπή της δεν μπορεί να κρύψει την ανοχή στα προκλητικά προνόμια».

Σε αναβολή κατά μία εβδομάδα οδηγούνται οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής που ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη Κυριακή. Με ομόφωνη απόφαση οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν στις 11 Μαρτίου, μία δηλαδή εβδομάδα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο. Να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξε τετ α τετ μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του κ. Ανδρουλάκη, όπου ετέθη και το ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή