Η «Λητώ» πλήττει τη χώρα – Χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα

Η «Λητώ» πλήττει τη χώρα – Χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» πλήττει τη χώρα και σήμερα Δευτέρα με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας. 

Παρ’ ότι η «Λητώ» κινείται γρήγορα ανατολικά θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας έως και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Η «Λητώ» πλήττει τη χώρα – Χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα-1

Πιο συγκεκριμένα, για το υπόλοιπο της Δευτέρας (χάρτης αριστερά) αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες με τις τελευταίες να εντοπίζονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά αλλά και αρκετά πεδινά της βόρειας χώρας. Στον χάρτη χιονοκάλυψης (χάρτης δεξιά) φαίνονται οι περιοχές που αναμένεται να καλύπτονται από χιόνι έως το τέλος της ημέρας.

Η «Λητώ» πλήττει τη χώρα – Χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα-2

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα είναι υψηλότερη. Οι άνεμοι στα πελάγη κατά περιόδους θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ημιορεινές περιοχές του νομού, και σε πολλούς περιφερειακούς δήμους ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονονερο σημειώνονται ήδη στο κέντρο της πόλης. Μετά το μεσημέρι όμως οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενισχυθούν και στο κέντρο της πόλης.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι περισσότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά του νομού προς το βράδυ.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Τρίτη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπκά τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με ασθενείς, παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Στα νότια ηπειρωτικά όμως και το Αιγαίο αναμένονται και πάλι βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες όμως έως το μεσημέρι θα περιοριστούν στον νοτιοανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια θα σταματήσουν.Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 3 έως 6 βαθμών σε όλη τη χώρα. 

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή