«Ρουβίκωνας» κατά μαρτύρων για Novartis

«Ρουβίκωνας» κατά μαρτύρων για Novartis

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προκάλεσε χθες η καταδρομική επίθεση μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της εταιρείας Novartis στη Μεταμόρφωση, τα ξημερώματα της Κυριακής. «Η ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου του φαρμάκου, η προστασία των χώρων εργασίας, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, ανακοίνωση για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει και η Novartis: «Απευθύνουμε έκκληση στις Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας».

Η επίθεση των μελών του «Ρουβίκωνα» έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής. Περίπου 30 άτομα πήδηξαν την περίφραξη και προκάλεσαν φθορές σε ένα φυλάκιο και στην πρόσοψη των γραφείων. Διέφυγαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί, ενώ η έρευνα για το συμβάν –όπως και για όλα τα προηγούμενα– ανετέθη στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Της καταδρομικής επίθεσης ακολούθησε δημοσιοποίηση video καθώς και ενός κειμένου-προκήρυξης στο Διαδίκτυο. Σε αυτό, τα μέλη της συλλογικότητας ανέφεραν ότι «τα 50 εκατ. ευρώ με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν πλήθος προσώπων που κατείχαν θέσεις-κλειδιά στο εγχώριο σύστημα εξουσίας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται παγκοσμίως η εταιρεία Νovartis», ενώ προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν κατά του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων συντασσόμενοι κατά παράδοξο τρόπο με την αντιπολίτευση. «Οσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, η οποία αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική, η οποία δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης», ανέφεραν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή