Πολλά τα ερωτήματα για τη ρύθμιση επιδότησης ενοικίου εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

Πολλά τα ερωτήματα για τη ρύθμιση επιδότησης ενοικίου εξωκοινοβουλευτικών υπουργών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα εγείρονται στη Βουλή, στο περιθώριο της υπόθεσης Αντωνοπούλου και της επιδότησης ενοικίου εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, αναφορικά με την υλοποίηση της γνωστής απόφασης για την οικονομική κάλυψη της διαμονής βουλευτών στην Αθήνα: Σε αρκετά εξ αυτών των ερωτημάτων καταγράφεται «απροθυμία» για την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών αναφορικά με το πόσοι ακριβώς λαμβάνουν «επίδομα ενοικίου». Δύο συν ένα –που παρουσιάζει σήμερα η «Κ»– είναι τα μόνα σίγουρα και επίσημα στοιχεία:

Πρώτον, το ποσό που ετησίως διατίθεται για τον σκοπό αυτό: Για το 2018 έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Βουλής (Κωδικός 819) κονδύλι ύψους 2.494.000 ευρώ.

Δεύτερον, οι εξελίξεις καταδεικνύουν ότι αν και αρχικώς η ρύθμιση αφορούσε επιδότηση διαμονής σε ξενοδοχείο για όσους εξ επαρχίας βουλευτές δεν διαθέτουν κατοικία στην Αττική, επεκτάθηκε και σε επιδότηση ενοικίου σπιτιού.

Τρίτον, με αλλαγή που προωθήθηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2016, το εν λόγω «βοήθημα» επεκτάθηκε και στους βουλευτές Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή