Πήρε «άριστα» και στο Ηράκλειο η Εθνική

Πήρε «άριστα» και στο Ηράκλειο η Εθνική

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eν μέσω της συνεχιζόμενης… παρωδίας στη διαμάχη της Ευρωλίγκας με τη FIBA των «κωλυμάτων» συμμετοχής των πρωτοκλασάτων διεθνών παικτών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, η εθνική ομάδα πήρε «άριστα» στη διαχείριση της ιδιόμορφης κατάστασης και στηριζόμενη στη θέληση παικτών που δεν θα ταξιδέψουν, πιθανότατα, στην Κίνα για την τελική φάση, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη δεύτερη φάση των προκριματικών. Η απόδοση δύο μελών της πρωταθλήτριας του 2005, Μπουρούση και Βασιλόπουλου, ήταν καταλυτική στα δύο παιχνίδια με την Εσθονία (87-75) και τη Μ. Βρετανία (75-70), η οποία δυσκόλεψε σημαντικά την Εθνική στα «Δύο Αοράκια», όπου η παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και οι διεθνείς έγιναν αποδέκτες θερμής συμπαράστασης στην προσπάθειά τους.

Οι τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές δεν συνιστούν… επίτευγμα, παρά τη διαφορετική, καθ’ ολοκληρίαν, σύνθεση της εθνικής ομάδας, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του αρχηγού Γιάννη Μπουρούση. Συγκριτικά, όμως, με τις ήττες που γνώρισαν άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η ελληνική, αήττητη πορεία αποδεικνύει τη σοβαρότητα και τη θέληση ώστε να μην υπάρξουν «κλονισμοί» σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο. Η Εθνική ανήκει στη λίστα των 12 ομάδων που έχουν εξασφαλίσει, ήδη, την πρόκριση πριν από την τέλεση των δύο τελευταίων αγωνιστικών της πρώτης φάσης, όταν και θα παίξει εκτός έδρας με το Ισραήλ (29/6) και την Εσθονία (2/7).

Αν η εθνική ομάδα ολοκληρώσει αήττητη την πρώτη φάση, βάσει του συστήματος μεταφοράς όλων των αποτελεσμάτων στον δεύτερο γύρο των προκριματικών (συγκροτείται νέος όμιλος μαζί με τη Γερμανία, τη Σερβία και την 3η ομάδα που θα προκριθεί), μπορεί να χρειασθεί μόνο δύο ακόμα νίκες για να «απογειωθεί» με προορισμό τη μακρινή Κίνα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πιστώνεται τη σωστή διαχείριση των διεθνών που είχε στη διάθεσή του στα τέσσερα πρώτα προκριματικά παιχνίδια και ενδεχομένως να αλλάξει τη σύνθεση της 24άδας που θα δηλώσει για τους δύο τελευταίους αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή