Μια σπιτική μάσκα από… δαμάσκηνα για αντιγήρανση και φρεσκάδα στο δέρμα

Μια σπιτική μάσκα από… δαμάσκηνα για αντιγήρανση και φρεσκάδα στο δέρμα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα δημοφιλές φρούτο που μπορεί να σας προσφέρει δυναμική αντιγήρανση και μάλιστα χωρίς ενοχές, είναι το δαμάσκηνο. Έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια ότι έχει αντικαρκινική δράση, είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά και προσφέρει ωραίο και σφιχτό δέρμα.

Η βιταμίνη Ε και β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό σε δαμάσκηνα, προστατεύουν τα λιπαρά οξέα και τις κυτταρικές μεμβράνες από την επίθεση των ελεύθερων ριζών, η οποία επιτρέπει στο σώμα να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος, όπως η απώλεια της ελαστικότητας και των ρυτίδων.

Το δαμάσκηνο περιέχει ένα υψηλό ποσό των αντιοξειδωτικών και υψηλές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, που αυξάνουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν τη μείωση της φλεγμονής. Αυτό, με τη σειρά του, προωθεί την ελαστικότητα του δέρματος και διατηρεί την ακμή και τις ρυτίδες στον κόλπο.

O χυμός δαμάσκηνου μπορεί επίσης να βοηθήσει να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και συσφίγγει το δέρμα, βελτιώνοντας την υγεία του δέρματος και αναζωογονεί την εμφάνισή του. H έλλειψη κολλαγόνου κάνει συχνά το δέρμα θαμπό και άψυχο. Το δαμάσκηνο περιέχει ένα υψηλό ποσό της βιταμίνης C που απαιτείται για την παραγωγή των υδροξυπρολίνη και υδροξυλυσίνη, οι οποίες είναι αναγκαίες για να δεσμεύουν τα μόρια που παράγουν κολλαγόνο. Αυτό αναζωογονεί το δέρμα από τις ρίζες και μειώνει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια της γήρανσης.

Μάλιστα αν εφαρμόσετε πολτό από δαμάσκηνα στο πρόσωπο θα παρατηρήσετε ότι φωτίζει τα σκοτεινά σημεία και τον αποχρωματισμό του δέρματος, ενώ αντιμετωπίζει, φακίδες και κηλίδες ηλικίας για να σας δώσει ένα νεανικό και υγιές δέρμα.

Φτιάξτε εύκολα μάσκα αντιγήρανσης με δαμάσκηνα για ένα φωτεινό πρόσωπο.

Εφαρμογή

  • Βάλτε 5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες για 1 ώρα σε ένα φλιτζάνι ροδόνερο.
  • Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τα στο μίξερ, προσθέστε πέντε φράουλες, δύο κουταλιές ταχίνι, 1 κουταλάκι κακάο και ένα κουταλάκι κολοκυθόσπορους!
  • Μόλις αποκτήσετε έναν ομοιόμορφο πολτό, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και είστε έτοιμη να απλώσετε στο ήδη καθαρό πρόσωπό σας τη… θρεπτικότατη μάσκα σας.
  • Αφήστε τη να δράσει για 20-30 λεπτά και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό. Την υπόλοιπη ποσότητα μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή