«Ρήγμα» σε δικαστές – εισαγγελείς για Novartis

«Ρήγμα» σε δικαστές – εισαγγελείς για Novartis

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιφάνεια, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, επανήλθε το «ρήγμα» που υφίσταται εδώ και καιρό στους κόλπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Μετά την ανακοίνωση του προεδρείου, αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις του γενικού γραμματέα και του εκπροσώπου της, ότι η υπόθεση θα πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή, πέντε μέλη της Ενωσης, εκ των οποίων τρία είναι μέλη του Δ.Σ., τάσσονται υπέρ της παραμονής της δικογραφίας στους ανακριτές διαφθοράς, ενώ στρέφονται κατά δύο μελών του προεδρείου, χωρίς να τους κατονομάζουν, τονίζοντας ότι «προσπαθούν οι ίδιοι (οι δύο εξ αυτών υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών) να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για τη σύγκληση της Ολομέλειας και επιτίθενται με σφοδρότητα και απρέπεια εναντίον όποιου εκφράζει αντίθετη άποψη, δημιουργώντας έτσι δικαιολογημένες υποψίες και ερωτήματα τόσο στους Εφέτες οι οποίοι, πλην ελαχίστων, δεν υπογράφουν, όσο και στην κοινή γνώμη».

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι πέντε δικαστικοί (τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕ κ.κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης, Χρήστος Παπαδήμας, Σταματία Γκαρά-Δημουλέα, όπως και ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς και ο εφέτης Αθηνών Δημήτρης Τράγκας), κατηγορούν το προεδρείο της ΕΔΕ για «ύφος κατά πλείστον ανάρμοστο» και ότι ενεργούν με τρόπο «που δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ενωσης και της Δικαιοσύνης». «Τα μέλη του προεδρείου επιμένουν να αγνοούν την πρόσφατη ανακοίνωση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Επιμένουν να αγνοούν το καταστατικό της Ενωσης το οποίο επιβάλλει ουδετερότητα», σημειώνουν.

Αναφερόμενοι στους εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, σημειώνουν ότι «έχουν επιτυχώς ανταποκριθεί, με πλήρη επάρκεια, με υπευθυνότητα, με σθένος και ήθος, καθώς έχουν χειριστεί πολύ σοβαρές υποθέσεις, σε ορισμένες από τις οποίες εμπλέκονται και πρώην υπουργοί ή άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή