NEWSLETTER

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο… «31328»

Μια νέα μονοτονική έκδοση του βιβλίου «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη βγαίνει σε κυκλοφορία από τις εκδόσεις Εστία. Το βιβλίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μαρτυρίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα τάγματα εργασίας που είχαν συγκροτήσει Τούρκοι με στρατεύσιμους, μετά την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου, στα οποία βρέθηκε τότε ο νεαρός Ηλίας Βενέζης. Η παρουσίαση του βιβλίου, που συνοδεύεται από ιστορικό επίμετρο και γλωσσάριο, θα γίνει από τους Νατάλια Βογκέικοφ, Λαμπρινή Κουζέλη και Σωτήρη Μετεβελή στην Ελληνοαμερικανική Ενωση την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. Μασσαλίας 22.

Δεύτερη έκδοση

Προχώρησε ταχύτατα στη δεύτερη έκδοσή του το graphic novel «Γρα Γρου» (εκδ. Ικαρος) των Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, μόλις δυόμισι μήνες μετά την έκδοσή του. Ενα μικρό καφενείο στη Βόρεια Ελλάδα, στέκι των φορτηγών και των περαστικών προς Κοζάνη, γίνεται η αφετηρία για τη μυθοπλασία που εικονογραφεί ο Θανάσης Πέτρου, με πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Σιγανίδη.

Η Μισέλ μιλάει

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 έχει προγραμματιστεί η παγκόσμια κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της Μισέλ Ομπάμα, της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, με τίτλο «Becoming», σε 24 γλώσσες. Οπως και η βιογραφία του Μπαράκ Ομπάμα, έτσι και της συζύγου του θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «ΑΘENS Bookstore» για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στη βιογραφία της η κ. Ομπάμα περιγράφει την πορεία της από το Σάουθ Σάιντ του Σικάγου, στο πανεπιστήμιο και από εκεί στη μητρότητα και την εργασία, μέχρι που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου στο πλευρό του συζύγου της.

Δράκος στο Μπαθ

Mε μια τιμητική επιγραφή θα περάσει στην ιστορία του Φράνκεσταϊν για πρώτη φορά η πόλη του Μπαθ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Αγγλίας. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση του διάσημου βιβλίου της Μέρι Σέλεϊ, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται έστειλε το τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου στον αγαπημένο της από την περιφερειακή πόλη της Αγγλίας. Η συγγραφέας κλέφτηκε με τον μνηστήρα της, ενώ η πρώτη του γυναίκα αυτοκτόνησε όσο εγκυμονούσε. Ο πατέρας της την αποκλήρωσε και όσο βρισκόταν στο Μπαθ έμαθε για την αυτοκτονία της ετεροθαλούς αδελφής της. Η μικρή πόλη ήταν απούσα από τις επόμενες αναφορές της Σέλεϊ σχετικά με το μυθιστόρημα, μεγάλο μέρος του οποίου γράφτηκε εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή