Καθημερινές συναντήσεις: Επιχειρώντας εξωστρεφώς

Καθημερινές συναντήσεις: Επιχειρώντας εξωστρεφώς

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένη στην ελληνική επιχειρηματικότητα με μία διεθνή διάσταση είναι η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της σειράς «Καθημερινές Συναντήσεις», που έχει σαν στόχο να φέρει πιο κοντά την εφημερίδα με το αναγνωστικό της κοινό και να προβάλει μια σειρά θεμάτων για την κατανόηση των σημερινών εθνικών και διεθνών προκλήσεων. 

Ο τίτλος της εκδήλωσης που διεξάγεται τώρα στο Auditorium του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4), είναι «Επιχειρηματικότητα: Ελληνικές ιστορίες με διεθνή διάσταση».

Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο συνάδελφος Γιάννης Παλαιολόγος και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα συνθέσουν με τις τοποθετήσεις τους μια σφαιρική προσέγγιση του ζητήματος. Συμμετέχει ο Νίκος Μωραϊτάκης, διευθύνων σύμβουλος της Workable, ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, διευθύνων σύμβουλος της Innoetics, ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ (με καίριο ρόλο παλαιότερα στην Alpha Finance της Alpha Bank) και η Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group, πρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece.

Η συζήτηση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δει κανείς τις διαφορετικές προσεγγίσεις των ομιλητών. Η Workable είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ελληνική νευοφυής επιχείρηση. Καταπιάνεται με τη διευκόλυνση της διαδικασίας προσλήψεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν ειδικό τμήμα ανθρώπινων πόρων με αυτήν την αποστολή. Ιδρύθηκε εν μέσω της κρίσης το 2012, έλαβε τα πρώτα κεφάλαια σποράς το ’13 και είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην παροχή λογισμικού για τη διαδικασία προσλήψεων. Με έδρα τη Βοστώνη πλέον, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης το ’16 έλαβε 27 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα των εργαζομένων της ωστόσο παραμένει στην Ελλάδα.

Η Innoetics είναι μια εταιρεία που δημιούργησε ως «τεχνοβλαστό» το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά». Εξαγοράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τη Samsung, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε φωνή της Innoetics σε όλο το εύρος του οικοσυστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που κατασκευάζει. Η Endeavor αναζητεί επιχειρήσεις που έχουν ήδη ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ ενός εκατομμυρίου και 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω των γραφείων της σε 20 και πλέον χώρες, εντοπίζει τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων εταιρειών και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών. 

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Μπορείτε επίσης να δείτε live τη συζήτηση μέσω της ιστοσελίδας της «Καθημερινής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή