Η ελίτ της μόδας ”συναντάει” το Βατικανό

Η ελίτ της μόδας ”συναντάει” το Βατικανό

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη ανάμεσα στη Σιδηρά Κυρία της μόδας Anna Wintour και την Donatella Versace μαζί με τον καρδινάλιο Τζιανφράνκο Ραβάσι, «υπουργό» Πολιτισμού στην Αγία Έδρα στα πλαίσια της νέας έκθεσης που θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσεί της Νέας Υόρκης.

Το Βατικανό θα δανείσει περίπου 40 έργα εκκλησιαστικής τέχνης για την έκθεσης που διοργανώνεται για τη σχέση μεταξύ της μόδας και της καθολικής θρησκείας και την οποία θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το κοινό στη Νέα Υόρκη από 10 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό μουσείο.

Η ελίτ της μόδας ”συναντάει” το Βατικανό-1

Ορισμένα από τα έργα αυτά, που προέρχονται από το σκευοφυλάκιο της Καπέλα Σιστίνα, «δεν έχουν βγει ποτέ από το Βατικανό». Ανάμεσά τους υπάρχουν δακτυλίδια και τιάρες που φορούσαν Προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενδύματα που καλύπτουν μια περίοδο 15 και πλέον ποντιφικάτων μεταξύ του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

«Η μόδα και η θρησκεία συνδέονταν πάντα με μια στενή και αμοιβαία σχέση, αποτελώντας η μια πηγή έμπνευσης και επιρροής για την άλλη», δήλωσε ο Άντριου Μπόλτον, διευθυντής του Costume Institute του Met.

Η έκθεση με τίτλο: «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination» ("Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία") θεωρείται μια από τις πλέον αναμενόμενες του 2018. Παρουσιάζει δημιουργίες των οίκων Balenciaga, Dolce & Gabbana, Valentino…για να αφηγηθεί την ιστορία της μόδας μέσα από τα δόγματα και τους κώδικες της χριστιανοσύνης, που αποτελούν ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης για τους σχεδιαστές του χθες και του σήμερα.

Πολύτιμα φορέματα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο από τη Chanel και τους Dolce & Gabbana, ο κήπος της Εδέμ σε μια εκδοχή υψηλής ραπτικής από τον Valentino, ένας μανδύας καρδιναλίου σε βραδινή εκδοχή από τον οίκο Balenciaga…Οι εικόνες, οι ιστορίες και τα σύμβολα του Χριστιανισμού εμπνέουν τους σχεδιαστές της μόδας που δεν διστάζουν να αντλούν ιδέες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη για τις κολεξιόν τους.

Και φυσικά το Met Gala του 2018, στο οποίο θα κηρύξει και την έναρξη της έκθεσης, με καλεσμένους μεγάλα ονόματα της μόδας, θα έχει και το αντίστοιχο θέμα με τις διάσημες stars ήδη να προβληματίζονται για το τι θα φορέσουν στο κόκκινο χαλί.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή