Συγκέντρωση στα Σκόπια με αίτημα τη μη αλλαγή ονομασίας

Συγκέντρωση στα Σκόπια με αίτημα τη μη αλλαγή ονομασίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.

Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή του αποκαλούμενου συνταγματικού ονόματος της χώρας και καμία τροποποίηση του συντάγματος.

Επίσης, οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή