Βενεζουέλα: Και επίσημα υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Και επίσημα υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία ο Μαδούρο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο υπέβαλε και επισήμως σήμερα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου, τις οποίες έχει ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.

«Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Ούγκο Τσάβες (…) προς την οικονομική ευημερία», δήλωσε ο Μαδούρο, παραδίδοντας τον φάκελό του στην πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Τιμπισάι Λουσένα, σε μία τελετή που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει», είπε χαρακτηριστικά.

Ντυμένος με το παραδοσιακό κόκκινο πουκάμισο, ο Μαδούρο επισκέφθηκε λίγο αργότερα τον τάφο του Τσάβες, ηγέτη της Βενεζουέλας από το 1999 μέχρι το 2013.

Εκμεταλλευόμενος την αποδυναμωμένη και διαιρεμένη αντιπολίτευση, ο Μαδούρο προκήρυξε εκλογές για τις 22 Απριλίου ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του έτους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή