ΗΠΑ: Υποπτη ουσία σε φάκελο έστειλε στο νοσοκομείο 11 Πεζοναύτες

ΗΠΑ: Υποπτη ουσία σε φάκελο έστειλε στο νοσοκομείο 11 Πεζοναύτες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάκελος που περιείχε «άγνωστη ουσία» ανοίχθηκε την Τρίτη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον με συνέπεια 11 άνθρωποι να αισθανθούν άρρωστοι, κατά συγκλίνουσες πηγές.

Η επιστολή παραλήφθηκε και ανοίχθηκε στη στρατιωτική βάση Μάιερ-Χέντερσον Χολ (την πρώην βάση Φορτ Μάιερ) και το κτίριο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν εκκενώθηκε, ανέφερε το σώμα Πεζοναυτών μέσω Twitter.

«Πολλοί Πεζοναύτες δέχονται ιατρικές φροντίδες έπειτα από αυτό το συμβάν», ενώ βρίσκεται «έρευνα σε εξέλιξη», κατά την ίδια πηγή.

Το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Άρλινγκτον ανέφερε πως «ένδεκα άνθρωποι αισθάνθηκαν άρρωστοι μετά το άνοιγμα της επιστολής» στη βάση. Τρεις άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Τρεις στρατιωτικοί εξήγησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ένιωσαν σαν «να καίγονται» στα χέρια και στο πρόσωπο.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε υποθέσεις, πρέπει να περιμένουμε και να αφήσουμε τους ερευνητές να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του σώματος Πεζοναυτών, ο Μπράιαν Μπλοκ, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ πρόωρο να ειπωθεί σε αυτό το στάδιο εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή