Τσάμπιονς Λιγκ για… λίγους

Τσάμπιονς Λιγκ για… λίγους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο κλειστό κλαμπ γίνεται το Τσάμπιονς Λιγκ, προς χάριν των μεγάλων χωρών, άρα μεγάλων ποδοσφαιρικών και τηλεοπτικών αγορών, με βάση τη συγκεκριμενοποίηση των νέων παραμέτρων του Τσάμπιονς Λιγκ όπως τις ανακοίνωσε χθες η UEFA.

Ετσι, από το καλοκαίρι που έρχεται οι τέσσερις πρώτες ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία θα περνούν απευθείας στους ομίλους μαζί με τις νικήτριες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και άλλες οκτώ από τις χώρες που ακολουθούν στην κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας –για το 2018-19 δύο ομάδες από Γαλλία και Ρωσία και από μία πορτογαλική, ουκρανική, βελγική και τουρκική– αφήνοντας ουσιαστικά έξι θέσεις ελεύθερες προς διεκδίκηση στα προκριματικά του καλοκαιριού, έναντι 10 θέσεων μέχρι και φέτος.

Αν πάντως, όπως είναι πολύ πιθανό, οι νικήτριες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι επίσης ομάδες που έχουν κατακτήσει ήδη θέση στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους, οι απευθείας πάνε στην πρωταθλήτρια της 11ης χώρας και στην τρίτη της πέμπτης, δηλαδή γι’ αυτό το καλοκαίρι μία ομάδα της Τσεχίας και μία της Γαλλίας. Ωστόσο, καμία χώρα δεν μπορεί να έχει πάνω από πέντε συλλόγους στους ομίλους.

Οσοι σύλλογοι χάσουν ένα από αυτά τα έξι με οκτώ εισιτήρια για τους χρυσοφόρους ομίλους θα έχουν και πάλι τη δεύτερη ευκαιρία του Γιουρόπα Λιγκ, για το οποίο θα προσφέρονται 10 μόνο εισιτήρια, αφού 17 σύλλογοι θα παίρνουν απευθείας πρόκριση για τους ομίλους της δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και άλλοι 21 θα περνούν από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή, που αφορά όλους τους θεατές και τηλεθεατές, είναι στο ωράριο των αγώνων: Τέλος πια στο 9.45 μ.μ., αφού δημιουργούνται δύο ζώνες, κατά τα πρότυπα του Γιουρόπα Λιγκ: Η πρώτη στις 7.55 μ.μ. και η δεύτερη στις 10 μ.μ.

Εκπληξη προκαλεί η καθιέρωση μίνι προκριματικού τουρνουά τεσσάρων πρωταθλητριών ομάδων από τις τελευταίες χώρες στην κατάταξη της Ευρώπης στις 26 με 29 Ιουνίου (εν μέσω Μουντιάλ), με ημιτελικούς και τελικό, η νικήτρια του οποίου θα συμμετέχει στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν ανακοίνωσε ακόμη ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα του βιντεοδιαιτητή (VAR) ούτε στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της μη επαρκούς προόδου στην εφαρμογή του προς το παρόν.

«Οι φίλαθλοι βλέπουν την οθόνη του VAR συνέχεια, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πώς δουλεύει. Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε για το προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μπορεί να είναι καλό πρότζεκτ αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε», δήλωσε ο Σλοβένος παράγοντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή