Ρομαντικές διαθέσεις

5' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενετικά αρχοντικά και κυκλαδίτικα μπαλκόνια με θέα, πέτρινες κατοικίες στο βουνό και αριστοκρατικές σουίτες  διεκδικούν την… καρδιά των honeymooners.

ΜΥΚΟΝΟΣ – Archipelagos
Αν κλείσετε το honeymoon package, θα βρείτε στο δωμάτιό σας ένα καλάθι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαμπάνια και φράουλες. Παρέχεται επίσης υπηρεσία room service για όλα τα γεύματα, όπως και μία θεραπεία σώματος στον καθένα. Στη Honeymoon Sea View Suite θα βυθιστείτε στο εξωτερικό τζακούζι – εναλλακτικά, το ξενοδοχείο διαθέτει ποικιλία υπηρεσιών spa. Την ώρα του δειλινού απολαύστε ένα κοκτέιλ Hybiscus με εκχύλισμα ιβίσκου και τζιν στο μπαρ δίπλα στην πισίνα, με τη  θέα να φτάνει μέχρι τη Νάξο και το ακατοίκητο νησί του Δράκου.
||Καλό Λιβάδι, Μύκονος, τηλ. 22890-72012, www.archipelagos.gr


Ρομαντικές διαθέσεις-1
Στο Canaves Oia Hotel ξυπνάς με θέα την καλντέρα και το ηφαίστειο της Σαντορίνης. (Φωτογραφία: © Christos Drazos Photography/www.drazos.gr)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – Canaves Oia
Το όνειρο της Καλντέρας μέσα από συναρπαστικές εμπειρίες: ιδιωτικό δείπνο υπό το φως των κεριών σε ένα μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, μπάνιο σε ιδιωτική πισίνα απολαμβάνοντας κοκτέιλ Canaves Signature Sangria με ελληνικά φρούτα και Ασύρτικο, βόλτα με καταμαράν γύρω από το νησί με στάσεις για βουτιές στην Κόκκινη και την Άσπρη Παραλία. Στο τέλος της μέρας, αναζωογονηθείτε στον χώρο του εντυπωσιακού spa που μοιάζει με σπηλιά. Αν πάλι θέλετε να βλέπετε το ηλιοβασίλεμα από το δωμάτιό σας, το νέο Canaves Oia Epitome αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο στο Αμμούδι με honeymoon suites και μια πισίνα με «κρεβάτια» πάνω στο νερό.
||Σαντορίνη, τηλ. 22860-71453, canaves.com


Ρομαντικές διαθέσεις-2
Δωμάτιο του νεοκλασικού του 19ου αιώνα όπου στεγάζεται το Hotel Ploes στη Σύρο. (Φωτογραφία: © ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ)

ΣΥΡΟΣ –
Ηotel Ploes
Πάνω ακριβώς από τη θάλασσα και με θέα στα Βαπόρια –την πιο αριστοκρατική συνοικία της Ερμούπολης με τα υπέροχα νεοκλασικά–, το ξενοδοχείο στεγάζεται σε μια έπαυλη του 19ου αιώνα και είναι διακοσμημένο με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, βοτσαλωτά δάπεδα και εντυπωσιακές οροφογραφίες. Θα φάτε πρωινό στη βεράντα, απολαμβάνοντας τη θέα μέχρι την Τήνο και τη Μύκονο. Highlight η σουίτα, που βρίσκεται στο ύψος της θάλασσας και διαθέτει μικρή εσωτερική μαρμάρινη πισίνα και χαμάμ.
||Απόλλωνος 2, Ερμούπολη, τηλ. 22810-79360, www.hotelploes.com


Ρομαντικές διαθέσεις-3
Βουνίσιος αέρας στο Aristi Μοuntain Resort + Villas, στα Ζαγοροχώρια.

ZΑΓΟΡΙ – Aristi Μοuntain Resort + Villas
Honeymoon για καλοφαγάδες: αγριογούρουνο ελευθέρας βοσκής, ζαγορίτικη πίτα και οπωροκηπευτικά βιολογικής καλλιέργειας απ’ το μποστάνι του ξενοδοχείου θα φτάσουν στο τραπέζι σας. Ζητήστε ιδιωτικό δείπνο, αν θέλετε να απολαύσετε μενού σε έναν ιδιωτικό χώρο που θυμίζει βεράντα εξοχικού σπιτιού με την καλύτερη θέα στις βουνοκορφές και στο φαράγγι του Βίκου. Τα δωμάτια και οι ανεξάρτητες κατοικίες είναι όμορφα διακοσμημένα με βάση τις πρώτες ύλες της περιοχής: πέτρα και ξύλο. ||Ζαγοροχώρια, Ήπειρος, τηλ. 26530-41330, www.aristi.eu


ΜΗΛΟΣ – Nefeli Sunset Studios
Είκοσι μέτρα μακριά από τη θάλασσα, σε όποιο απ’ τα δώδεκα λευκά μίνιμαλ δωμάτια κι αν διαλέξετε να μείνετε, θα έχετε θέα στη βραχώδη παραλία. Πάρτε μαζί σας βιβλία και απολαύστε μια φρουτοσαλάτα στις σεζλόνγκ κάτω από τα αρμυρίκια. Αν δεν μαγειρέψετε στο δωμάτιο –όλα έχουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες–, σε πέντε λεπτά με τα πόδια μπορείτε να είστε στον οικισμό Πολλώνια. H περίφημη πλαζ Σαρακήνικο απέχει μόλις 5 χλμ. Αν μείνετε στη Μaster suite, θα έχετε και ιδιωτικό open air τζακούζι. Για τη μαγική ώρα που πέφτει ο ήλιος, μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι κρασί από τη μικρή κάβα του ξενοδοχείου.
||Πολλώνια, Μήλος, milos-nefelistudios.gr, τηλ. 22870-41466, 6985-075735.


Ρομαντικές διαθέσεις-4
Για spa με φυσικά υλικά το Kinsterna Hotel στη Μονεμβασιά είναι ξενοδοχείο-προορισμός.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – Kinsterna Hotel
Ένα ησυχαστήριο μέσα στα κυπαρίσσια και στις ελιές με φόντο τη θάλασσα, πολύ κοντά στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Αφού εξερευνήσετε τη συναρπαστική μεσαιωνική καστροπολιτεία με τα πόδια, ζητήστε απ’ το ξενοδοχείο μια βόλτα με το σκάφος για να τη θαυμάσετε και από θαλάσσης. Μείνετε σε μία απ’ τις βίλες που περιβάλλονται από κήπους και διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Όλα τα γεύματα προετοιμάζονται με προϊόντα από το μποστάνι του ξενοδοχείου και τα κρασιά είναι από τον αμπελώνα του. Μάλιστα, ξεχωρίζει η αρχαία ποικιλία Μονεμβασία-Malvasia που κατάφερε να διασωθεί και σήμερα είναι ΠΟΠ. Στο spa θα σας περιποιηθούν με φυσικά υλικά της περιοχής, όπως ελαιόλαδο, μέλι και εκχύλισμα σταφυλιών.
||Άγιος Στέφανος, Μονεμβασιά, τηλ. 27320-66300, www.kinsternahotel.gr


Ρομαντικές διαθέσεις-5
Χαλάρωση στην πισίνα του Anemi Hotel στη Φολέγανδρο.

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Anemi Hotel
Δώδεκα μεζονέτες κυκλαδίτικης αισθητικής με μοντέρνες πινελιές και θέα στο λιμάνι της Φολεγάνδρου. Θα σας υποδεχθούν με φρούτα και αφρώδες κρασί. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα με τένις, γιόγκα ή μπάνιο στην πισίνα και έπειτα να χαλαρώσετε με μασάζ για δύο στο spa του ξενοδοχείου. Μάθετε για τα yoga retreats που γίνονται τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο και συνδυάζουν γυμναστική και περιπάτους στο νησί. Επίσης, στα μέσα Ιουλίου γίνεται το Anemi Festival, ένα μουσικό τριήμερο με συναυλίες στο ξενοδοχείο και στη Χώρα.
||www.anemihotel.gr, τηλ. 22860-41610.


Ρομαντικές διαθέσεις-6
Το Domus Renier Boutique Hotel στα Χανιά ήταν κάποτε η αρχοντική κατοικία Ενετών ευγενών.

ΧΑΝΙΑ – Domus Renier Boutique Hotel
Όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, περπατήστε μέχρι τον αιγυπτιακό φάρο –σήμα κατατεθέν των Χανίων– απ’ όπου θα έχετε θέα όλου του ενετικού λιμανιού. Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο Domus Renier, θα βλέπετε τον φάρο απ’ το παράθυρo της σουίτας σας. Το αριστοκρατικό αρχοντικό είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης, μια και εδώ ζούσαν οι Renier, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ευγενών της Βενετίας. Σήμερα στεγάζει εννέα δωμάτια και σουίτες και μια υπέροχη εσωτερική δροσερή αυλή. Ζητήστε ιδιωτικό δείπνο ή μασάζ στο δωμάτιο, περάστε μία μέρα με σκάφος ή πάρτε μαθήματα μαγειρικής.
||Ακτή Κουντουριώτη και Μόσχων 41, Χανιά, τηλ. 28210-88806, www.domusrenier.gr


Ρομαντικές διαθέσεις-7
Ρομαντικό δείπνο στη βεράντα του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες. (Φωτογραφία: © Christos Drazos Photography/www.drazos.gr)

ΣΠΕΤΣΕΣ– Poseidonion Grand Hotel
Στο νησί με την ακαταμάχητη ρετρό γοητεία αξίζει πρώτα απ’ όλα μια βόλτα στην Ντάπια με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα βοτσαλωτά δάπεδα, με έναν από τους αμαξάδες που θα συναντήσετε στο λιμάνι και θα σας μεταφέρει μέχρι το Ποσειδώνιο με άμαξα. Πιείτε ένα τσάι στο αριστοκρατικό λόμπι του ξενοδοχείου και ανεβείτε τη μαρμάρινη σκάλα του 1914. Μπορείτε να διαλέξετε σουίτα με πριβέ πισίνα (Pool suite), με ξύλινο πατάρι όπου μπορείτε να κλείσετε και μασάζ (Cupola suite) ή με πανοραμική θέα σε όλο το νησί (Royal suite). Πολλές απ’ τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα προέρχονται απ’ το μποστάνι του ξενοδοχείου στην περιοχή Σπιθάρι. Ζητήστε δείπνο για δύο στο μποστάνι· στο μοναστηριακό τραπέζι θα σας σερβίρουν πρώτα προπύρα, το παραδοσιακό ψωμί των Σπετσών με μαύρο πιπέρι και γλυκάνισο.
||Ντάπια, Σπέτσες, τηλ. 22980-74553, www.poseidonion.com


Ρομαντικές διαθέσεις-8
Honeymoon στο Rimondi Boutique Hotel, μια ενετική έπαυλη στο Ρέθυμνο. (Φωτογραφία: © Christos Drazos Photography/www.drazos.gr)

ΡΕΘΥΜΝΟ – Rimondi Boutique Hotel
Περνώντας από πλακόστρωτα καλντερίμια και φωτογραφίζοντας θυρώματα σμιλεμένα με το χέρι στο κέντρο της παλιάς πόλης, θα φτάσετε στην πρώην κατοικία των Rimondi, των παλιών Ενετών αρχόντων του Ρεθύμνου. Το palazzo στεγάζει δωμάτια που διακοσμήθηκαν με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και aντλώντας έμπνευση από το μοντέρνο ντιζάιν, ενώ στο νεότερο νεοκλασικό κτίριο, ακριβώς δίπλα, έχουν διαμορφωθεί οι σουίτες. Η αίσθηση του παλιού αρχοντικού είναι πολύ έντονη, χωρίς το ξενοδοχείο να υστερεί ως προς τις σύγχρονες ανέσεις: υπάρχουν δύο «κρυφές» πισίνες στην εσωτερική αυλή, spa center και δυνατότητα μασάζ στο δωμάτιο. Στο à la carte εστιατόριο θα δοκιμάσετε κρητική και μεσογειακή κουζίνα.
||Ξανθουδίδου 21, Ρέθυμνο, τηλ. 28310-51001, www.hotelsrimondi.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή