Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού (φωτογραφίες)

Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού (φωτογραφίες)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ζημιές στις βιτρίνες συνολικά δέκα καταστημάτων προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών περίπου στη μία τη νύχτα της Τρίτης, κατά μήκος της οδού Ερμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές ωστόσο, δεν προέκυψε διασύνδεση των προσαχθέντων με το περιστατικό και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού (φωτογραφίες)-1

 

Οι χθεσινοί βανδαλισμοί ότι σχετίζονται με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, όπως η επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής  τα ξημερώματα της Δευτέρας,  η διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά  και η κατάληψη στις φυλακές του Κορυδαλλού το περασμένο Σάββατο.

Μάλιστα, με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «αναρχικοί – ες» που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν «την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του (Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου) για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.»

Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού (φωτογραφίες)-2

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε συλληφθεί την 28η Οκτωβρίου έξω από σπίτι-κρησφύγετο με εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας και μερικά μόλις εικοσιτετράωρα αργότερα, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχαν πραγματοποιήσει επίθεση – απάντηση, ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας, είχε σπάσει βιτρίνες και εισόδους αρκετών καταστημάτων καθώς και δύο ATM κοντά στον σταθμό Μοναστηράκι.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή