Το πλαστό βραζιλιάνικο διαβατήριο του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το πλαστό βραζιλιάνικο διαβατήριο του Κιμ Γιονγκ Ουν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βραζιλιάνικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν  και ο πατέρας του στην προσπάθειά τους να αποκτούν ταξιδιωτικές άδειες από ξένες πρεσβείες, είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας

Τα διαβατήρια είχαν εκδοθεί από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα, τον Φεβρουάριο του 1996 και απεικονίζουν τις πραγματικές φωτογραφίες του τότε Κορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και του διαδόχου του και σημερινού ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πηγές υπηρεσιών ασφαλείας που το επιβεβαίωσαν στο Reuters.

Ενώ είναι γνωστό ότι ο νεότερος Κιμ έχει σπουδάσει στην Ελβετία χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα του γιου του σοφέρ της Βορεικορεατικής πρεσβείας, ωστόσο στη βραζιλιάνικη ταυτότητα ο Κιμ ονομάζεται Τζόζεφ Πουάγκ, και εμφανίζεται γεννηθείς την 1η Φεβρουαρίου του 1983 στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με πηγές, που επίσης επικαλείται το Reuters, τα διαβατήρια χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές για τη λήψη βίζας από δυτικές χώρες καθώς για για ταξίδια στην Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή