Ποδόσφαιρο: Αίτημα για αναστολή πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο: Αίτημα για αναστολή πρωταθλήματος

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνώ η κλήση σε απολογία και το κατηγορητήριο για τα συμβάντα στο γήπεδο της Τούμπας με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, που δεν τελέστηκε, αναμένονται σήμερα, χθες η ΑΕΚ με επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη ζήτησε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν οι κρίσιμες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος χωρίς οι ομάδες να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της βαθμολογίας. «Θεωρούμε αδιανόητο –και νομίζουμε ότι αυτό είναι εύλογο για όλο το φίλαθλο κοινό– να διεξαχθούν καθοριστικοί αγώνες στις επόμενες αγωνιστικές, χωρίς οι διαγωνιζόμενες ομάδες να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο να προκύψει η δικαστική διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων που θα τον καθορίσουν αγωνιστικά. Θα είναι τεράστιο λάθος το πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά, να καθοριστεί από έγγραφα και εκθέσεις και η απονομή του τίτλου να γίνει στο τέλος στις δικαστικές αίθουσες!» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΑΕΚ. Βέβαια, βάσει νόμου, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός μπορεί να αναστείλει το πρωτάθλημα μόνο για λόγους δημόσιας τάξης και όχι λόγω εκκρεμοδικιών.

Στο μεταξύ αναβολή για σήμερα ζήτησε και πήρε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη αντικειμένου στον Γκαρσία. Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και ρίψη αντικειμένου, όπως επίσης και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σε δηλώσεις στον Real o υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης είπε ότι «πρέπει και οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες να το επιθυμούν. Εχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία για να φτιαχτεί ένα σοβαρό προϊόν… Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο οικονομικό προϊόν, μη γελιόμαστε… Κάθε αγωνιστική έχουμε πόλεμο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τους βασικούς κανόνες με επιτυχία ή με μικρότερη επιτυχία κάθε φορά. Εμείς το επόμενο διάστημα θα πάρουμε κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα, για το θέμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, για τη χορήγηση των πιστοποιητικών, για το ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα και ποιοι όχι. Θα αυστηροποιήσουμε πάρα πολύ το πλαίσιο και θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. Αυτό το παραμυθάκι με την ελαστικότητα που υπήρχε από πλευράς Πολιτείας τόσα χρόνια πρέπει να σταματήσει. Είναι ανώνυμες εταιρείες και θα αντιμετωπιστούν ως ανώνυμες εταιρείες».

Τα σημεία που θα επικαλεστεί ο ΠΑΟΚ

Ετοιμος να περάσει στην αντεπίθεση είναι ο ΠΑΟΚ, με στόχο όχι τον ορισμό του αγώνα σε νέα ημερομηνία αλλά την κατακύρωση υπέρ του και τον μηδενισμό του Ολυμπιακού, με τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποί του έδωσαν στην Τούμπα μια καλοστημένη θεατρική παράσταση για να μην παίξουν το παιχνίδι. Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που εκθέτουν τους «ερυθρόλευκους», όπως:

• Η καθυστερημένη και παράτυπη αναγραφή του ονόματος του Οσκαρ Γκαρσία στο φύλλο αγώνα τού αφαιρούν το δικαίωμα να θεωρείται «αξιωματούχος» του αγώνα.

• Το φύλλο αγώνα και η έκθεση των παρατηρητών αναφέρουν ότι η αποχώρηση του Ολυμπιακού έγινε αυθαίρετα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή και της αστυνομίας, που δεν είχαν λόγο να θεωρήσουν ότι δεν μπορεί το παιχνίδι να διεξαχθεί με ασφάλεια. Η φράση του Σάββα Θεοδωρίδη «παίρνω την ομάδα και φεύγω, γεια σας» καταδεικνύει μια αυθαίρετη ενέργεια.

• Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο προπονητής του αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον πιστοποιημένο γιατρό του αγώνα, ο οποίος όταν μπόρεσε να τον εξετάσει μετά 20 λεπτά, έκρινε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός.

• Το ίδιο ακριβώς αναφέρει και η ιατρική γνωμάτευση του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε ο Γκαρσία με δική του επιθυμία. Οι εξετάσεις ήταν «καθαρές» και δεν δικαιολογούν τη στάση του.

• Τα επεισόδια που επικαλείται ο Ολυμπιακός έγιναν, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, στις οδούς Κλεάνθους με Λαμπράκη, οπότε δεν στοιχειοθετείται περίπτωση τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών.

Ολα όσα συνέβησαν έχουν δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης και δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο αποψινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Ο Μάτος έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί, σε αντίθεση με τον Πασχαλάκη, παρά τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν. Η ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Πρίγιοβιτς για έναν ακόμη χρόνο (αντί το 2021, λήγει το 2022) ήταν μια ευχάριστη είδηση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος θα αμείβεται με 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως από 850.000 όντας πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή