Εφηβοι κινηματογραφιστές κατά του καπνίσματος

Εφηβοι κινηματογραφιστές κατά του καπνίσματος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία χωρίς «καπνό». Μια ιστορία που θα αναδεικνύει την αξία της ζωής όταν αυτή δεν είναι δεμένη με το κάπνισμα. Μια ιστορία δραματοποιημένη σε ταινία μικρού μήκους, φτιαγμένη από έφηβους μαθητές που επιθυμούν να στείλουν μήνυμα κατά του καπνίσματος σε όλους.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και του ευρύτερου κοινού για το πρόβλημα του καπνίσματος, παθητικού και ενεργητικού, αλλά και της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνει για φέτος Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «No Smoking Story». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όλων των τάξεων, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων. Οσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα, θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν ένα σενάριο με κεντρική ιδέα τις επιπτώσεις του καπνίσματος, το οποίο και θα μετατρέψουν σε πλάνα και σκηνές, χτίζοντας μία ταινία μικρού μήκους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών από τμήματα σχολικής μονάδας ή και ολόκληρες τάξεις μιας σχολικής μονάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των εφήβων-«δημιουργών» ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την ταινία τους. Τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, έτσι ώστε να τους σταλεί πληροφοριακό υλικό με τις προδιαγραφές και τους όρους του διαγωνισμού. Η αξιολόγηση των ταινιών θα γίνει από μεικτή επιτροπή αποτελούμενη από το υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου –που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία– καθώς και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Θα βραβευθούν συνολικά οι τέσσερις καλύτερες ταινίες που θα συνοδευθούν με χρηματικό έπαθλο. Η βράβευση και η προβολή των διακριθέντων ταινιών θα γίνουν σε κεντρικό χώρο της Αθήνας και σε ημερομηνία κοντά στην 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή