Πορτρέτα του Μουρίγιο σε έκθεση στο Λονδίνο

Πορτρέτα του Μουρίγιο σε έκθεση στο Λονδίνο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα εγκαινιάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου η έκθεση που φέρνει κοντά έργα του Μουρίγιο, του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου του 17ου αιώνα από σπουδαίες συλλογές και μουσεία. Αλλά αυτό που κάνει την έκθεση ξεχωριστή είναι ότι συγκεντρώνει τις δύο εξαίρετης τέχνης αυτοπροσωπογραφίες του ζωγράφου, τις μόνες γνωστές, μαζί με άλλα δικά του έργα αλλά και συγχρόνων του, τείνοντας προς μια αποθέωση της τέχνης του πορτρέτου στην Ισπανία πριν από 350 χρόνια.

Η έκθεση με τίτλο «Μουρίγιο: οι αυτοπροσωπογραφίες» (διάρκεια έως 21 Μαΐου) προβάλλει μία όχι και τόσο γνωστή ή μελετημένη πτυχή του έργου του, καθώς ο Μουρίγιο φώτισε κυρίως τη ζωή του δρόμου, τα χαμίνια και τους τύπους της αθέατης Ισπανίας. Πρώτη φορά θα εκτεθούν μαζί οι δύο γνωστές αυτοπροσωπογραφίες του Μουρίγιο. Η μία έρχεται από τη Frick Collection της Νέας Υόρκης και είναι ένα νεανικό πορτρέτο και η άλλη από τη συλλογή της ίδιας της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου και είναι ένα πορτρέτο που δείχνει τον ζωγράφο σε πιο ώριμη ηλικία. Ο Μουρίγιο των 30 και ο Μουρίγιο των 50 χρόνων θα συγκατοικήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή