Το προσβλητικό σχόλιο Τραμπ και το παρασκήνιο της παραίτησης Χικς

Το προσβλητικό σχόλιο Τραμπ και το παρασκήνιο της παραίτησης Χικς

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χόυπ Χικς διευθύντρια του γραφείου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μια εκ των πιο έμπιστων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ , παραιτήθηκε την Τετάρτη προκαλώντας άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στο επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την παραίτηση της 29χρονης Χικς, μια μέρα μετά τη μαραθώνια κλειστή ακρόαση  της ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνα μια ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου  η παραίτησή της δεν έχει σχέση με την άρνησή της να απαντήσει σε ερωτήματα ενώπιων της Επιτροπής.

Ωστοσο, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Χικς παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς είπε μερικά «αθώα ψέματα» για λογαριασμό του προέδρου Τραμπ, όμως διέψευσε ότι είπε ψέματα για οτιδήποτε συνδέεται με την έρευνα για τη Ρωσία.

Μάλιστα πηγή δήλωσε στο CNN ότι ο Τραμπ εξοργίστηκε από τη δήλωση αυτή της Χικς και την επέπληξε. «Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;», φέρεται να της είπε. Αυτό απεδείχθη τελικά το τελευταίο παράπτωμα της 29χρονης, το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπόρεσε να της συγχωρέσει.

Ο ίδιος σε σχόλιο του αμέσως μετά την παραίτησή της δήλωσε πως πρόκειται για ένα πραγματικά «σπουδαίο άτομο» που θα λείψει πραγματικά από το επιτελείο του.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει απολέσει ένα σημαντικό αριθμό συνεργατών του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον Λευκό Οίκο πριν από ένα χρόνο, μεταξύ αυτών ο Ρεινς Πρίμπους και ο Σιν Σπάισερ.

Η Χικς αποτελούσε μια πολύ στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, που βρισκόταν συνέχεια στο πλευρό του, ήταν πάντα παρούσα στις συνεντεύξεις του, χειριζόταν με διπλωματία τον Τύπο ενώ παράλληλα διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ.

Η οριστική αποχώρηση της Χικς από τον Λευκό Οίκο παραμένει ακόμη άγνωστη αλλά αναμένεται το πιθανότερο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα  με πηγές προσκείμενες στον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Χικς φέρεται να ζήτησε από τον ίδιο τον Τραμοπ να παραιτηθεί ώστε να «εξερευνήσει» νέες ευκαιρίες εκτός  Λευκού Οίκου

Οπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τους συναδέλφους της Χικς στον Λευκό Οίκο, η διευθύντρια Επικοινωνίας είπε ότι πέτυχε ό,τι νιώθει πως μπορούσε να κάνει από το πόστο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή