Φοροδιαφυγή και από δημοτική επιχείρηση

Φοροδιαφυγή και από δημοτική επιχείρηση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εισπράξεις της… νύχτας κατάσχεσαν οι ελεγκτές της εφορίας από επιχείρηση που είχε ξεχάσει να πληρώσει τον ΦΠΑ. Οπως τονίζεται στο δελτίο απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε στοχευμένο έλεγχο σε μεγάλη νυχτερινή πίστα της παραλιακής κατασχέθηκαν οι εισπράξεις, καθώς ο οφειλόμενος ΦΠΑ ξεπερνούσε το 1.200.000 ευρώ. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, αφού οι Αρχές με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου διεύρυναν τους ελέγχους ακόμα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε δημοτικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα:

• Σε δημοτική επιχείρηση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, νόθευση φορολογικών στοιχείων και καταχώριση ανύπαρκτων εξόδων στα τηρούμενα βιβλία της, συνολικής αξίας 427.419,65 ευρώ.

• Ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 ευρώ.

• Εκμεταλλευτής μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Αθήνας απέκρυψε λόγω ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνολικό ποσό ύψους 1.104.048,58 ευρώ.

• Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) του ευρύτερου δημόσιου τομέα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 199.561,00 ευρώ, λόγω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ίσης αξίας.

• Ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαρουσίου με αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας δεν δήλωσε εισόδημα ύψους 2.899.081,96 ευρώ. Επιπλέον διαπιστώθηκε υποβολή ανακριβών δηλώσεων ΦΠΑ, με διαφορά φόρου ύψους 1.253.060,27 ευρώ.

• Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γαμήλιων και λοιπών εκδηλώσεων στην περιοχή των βορείων προαστίων βρέθηκε κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας να μην έχει δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.321.254,79 ευρώ.

• Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαφημίσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4.378.397ευρώ. Επιπλέον, εντοπίσθηκε φυσικό πρόσωπο το οποίο ως συναυτουργός εξέδωσε 258 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 4.378.397,29 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή