Ν.Δ.: Υπέγραψαν όλοι για επιτροπή πλην του Σαλμά

Ν.Δ.: Υπέγραψαν όλοι για επιτροπή πλην του Σαλμά

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. –συμπεριλαμβανομένου του Αντώνη Σαμαρά και του Αδ. Γεωργιάδη– αλλά χωρίς αυτή του Μάριου Σαλμά, ο οποίος διαχώρισε τη στρατηγική του από εκείνη της Ν.Δ. – κατατέθηκε χθες στη Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. για τη σύσταση Προανακριτικής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των Π. Κουρουμπλή, Α. Ξάνθου και Π. Πολάκη. Η άρνηση του κ. Σαλμά να υπογράψει δεν έπεσε μεν ως κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό στην Πειραιώς και έντονη φημολογία περί διαγραφής του, μέχρι ο βουλευτής της Ν.Δ. να δώσει δημοσίως εξηγήσεις για τη στάση του, την οποία απέδωσε σε «προσωπική ευαισθησία», διευκρινίζοντας ότι δεν διαφωνεί με την ουσία της πρότασης.

Ηδη, από χθες το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η στάση του κ. Σαλμά, πηγές της Πειραιώς αρνούνταν να σχολιάσουν και παρέπεμπαν τους δημοσιογράφους στον βουλευτή για εξηγήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη συνέχεια «όλα θα πάρουν τον δρόμο τους». Η άρνηση του κ. Σαλμά συνδυάστηκε με τη στάση κατά της παραπομπής του που είχαν λάβει στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση της Προανακριτικής για τη Novartis τόσο ο Π. Κουρουμπλής όσο και ο Π. Καμμένος. Εξάλλου, ακόμη και στην Πειραιώς είχαν αποδώσει το γεγονός ότι ο κ. Σαλμάς τελικά παραπέμφθηκε –παρά την αντίθετη γραμμή που φαίνεται να δόθηκε από την κυβέρνηση– σε ρήγμα στις κοινοβουλευτικές τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, η άρνησή του να υπογράψει αναζωπύρωσε χθες και τις φημολογίες ότι ο κ. Σαλμάς μπορεί μεν να παραπέμφθηκε, αλλά θα απαλλαγεί στην Προανακριτική για τη Novartis.

Ηδη, από το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστή η άρνηση του κ. Σαλμά να υπογράψει και χθες το πρωί ο κ. Κ. Τσιάρας επικοινώνησε με τον βουλευτή και τον προειδοποίησε ότι έπρεπε να δώσει δημόσιες και πειστικές εξηγήσεις για τη στάση του όπως και έγινε.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Σαλμάς αργότερα έσβησαν τη φωτιά για την ώρα, καθώς σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας, καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis». Σημειώνει ότι «με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Την ίδια ώρα, στο απαξιωμένο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης που χάθηκε ανάμεσα στην επιδότηση ενοικίων σε στελέχη της κυβέρνησης με μεγάλες περιουσίες και στη σκανδαλώδη ρύθμιση ενώ η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης, εξακολουθεί να χτυπά η Ν.Δ. επιμένοντας να θυμίζει ότι όσους ανασχηματισμούς και να κάνει η κυβέρνηση, το ηθικό πλεονέκτημα –αν υπήρξε ποτέ– δεν υπάρχει.

Hδη, η Πειραιώς απαντώντας στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Τρίπολη, όπου περίπου ο πρωθυπουργός «ύψωσε και το δάχτυλο», όπως έλεγαν στη Ν.Δ., φρόντισε –εκτός του να ειρωνευθεί τον πρωθυπουργό ότι «ξεπέρασε τον εαυτό του», καθώς δεσμεύθηκε για την κατασκευή φράγματος στα Φιλιατρά, το οποίο υπάρχει ήδη από το 2015 και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί από τη Ν.Δ.– να επαναφέρει την υπόθεση του ζεύγους Ράνιας Αντωνοπούλου και Δ. Παπαδημητρίου, καλώντας τον πρωθυπουργό να μη μιλάει για «ευθιξία». «Δεν είναι εύθικτοι οι δύο εκατομμυριούχοι υπουργοί του που εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν, όταν έγινε γνωστό ότι ζήτησαν και πήραν 23.000 ευρώ ως επίδομα ενοικίου. Είναι απλά ξεδιάντροποι», σημείωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή