«Σουρεαλιστική» λίστα υπουργών της κυβέρνησης 5 Αστέρων

«Σουρεαλιστική» λίστα υπουργών της κυβέρνησης 5 Αστέρων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Κατάλογο με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης των 5 Αστέρων έστειλε την Τρίτη ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος, Λουίτζι ντι Μάιο, στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, το κίνημα διαμαρτυρίας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις επιζητεί, δι’ αυτού του τρόπου, να κατοχυρώσει ότι θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο, σε περίπτωση εκλογικής νίκης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την ενέργεια του Ντι Μάιο, σημειώνοντας ότι τα υπουργικά συμβούλια παρουσιάζονται μόνο αν έχει προηγηθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει ο Τζεντιλόνι, υποστηρίζει ότι το Κίνημα 5 Αστέρων ξέρει να περιγράφει τα προβλήματα αλλά δεν έχει την παραμικρή ικανότητα να δώσει λύσεις. Στην προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία ποντάρει και η εκστρατεία της συντηρητικής Forza Italia του 81 ετών Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Είμαι σαν το καλό κρασί, βελτιώνομαι με τα χρόνια και τώρα είμαι τέλειος», είχε δήλωσε πρόσφατα.

Κατά τα λοιπά, η προεκλογική αντιπαράθεση διατηρείται σε υψηλούς τόνους, ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν στη μετανάστευση. Το Σάββατο, Μιλανέζα μητέρα δύο θετών παιδιών από την Αφρική απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ενημερώνοντάς τον ότι τα παιδιά της υπομένουν ύβρεις από άλλα παιδιά που αναπαράγουν τη δική του ρητορική μίσους. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το Facebook απέκλεισε τον λογαριασμό της γυναίκας, επειδή στην ανάρτησή της περιέγραφε τις ύβρεις αυτές. Παρόλ’ αυτά, η ανάρτηση αναπαρήχθη εκατοντάδες χιλιάδες φορές, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Σαλβίνι να απαντήσει, προσκαλώντας τη γυναίκα για καφέ στο πάρκο με τα παιδιά της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή