Το καλό σινεμά επιστρέφει στην «Ανδόρα»

Το καλό σινεμά επιστρέφει στην «Ανδόρα»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καλή είδηση για τους σινεφίλ της Αθήνας έρχεται αυτή την εβδομάδα, καθώς μετά επτά χρόνια απουσίας η κινηματογραφική «Ανδόρα» θα ανοίξει σήμερα και πάλι τις πόρτες της στο­­­­ κοινό. Πλαισιώνοντας έναν δεύτερο πόλο κεντρικών αιθουσών που βρίσκονται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο ιστορικός κινηματογράφος θα δώσει σίγουρα άλλη μια επιλογή σε όσους αναζητούν ποιοτικές ταινίες για τα απογεύματά τους. Σύμφωνα πάντως με τους ανθρώπους της εταιρείας διανομής Weirdwave, στην οποία ανήκει πλέον η διεύθυνση της αίθουσας, αυτή προορίζεται για σημαντικά περισσότερα πράγματα.

Με κινηματογραφικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο φέρει σταθερά την υπογραφή του ανεξάρτητου σινεμά, η νέα «­Ανδόρα» υπόσχεται να μας ξεναγήσει σε έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών, καθώς και γενικότερα στην κινηματογραφική παράδοση. Και η δική της άλλωστε ιστορία είναι πλούσια μιας και λειτούργησε πρώτη φορά το 1966 για να διακόψει πρόσκαιρα το 1977-78 και αργότερα το 1985-1991, οπότε και μετατράπηκε σε θέατρο. Το άνοιγμά της, μετά το 2011, μπορούμε να πούμε πως είναι ευοίωνο σημάδι για τη γενικότερη κινηματογραφική κίνηση της πόλης. Για τη Weirdwave, αυτό είναι το δεύτερο άνοιγμά της προς το σινεφίλ κοινό της πόλης, μετά την επαναλειτουργία του θρυλικού «Αστορ» το 2015. Οπως εκείνο έτσι και η «Ανδόρα» φιλοδοξεί να γίνει κέντρο καλού σινεμά αλλά και ευρύτερης πολιτιστικής δραστηριότητας.

Κι επειδή μια σύγχρονη αίθουσα πρέπει να προσφέρει και ανάλογο επίπεδο υπηρεσιών, όπως μαθαίνουμε, η «Ανδόρα» είναι πλέον εξοπλισμένη με 300 αναπαυτικά καθίσματα, τοποθετημένα ανάμεσα σε τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας, για ποιοτικότερη κινηματογραφική εμπειρία. Οπως είπαμε και στην αρχή, οι προβολείς θα ανοίξουν για πρώτη φορά απόψε με «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα», τη νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμα φιλμ, με παρουσία σε κορυφαία φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή