Δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα για τα αεροδρόμια της Fraport

Δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα για τα αεροδρόμια της Fraport

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ για την πυρόσβεση και διάσωση αεροσκαφών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια προχώρησε η Fraport Greece. Η αγορά των οχημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο των επενδύσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων.

Τα πρώτα τρία πυροσβεστικά οχήματα έχουν ήδη σταλεί στην Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Ρόδο. Τα υπόλοιπα επτά θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2018 στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, Σάμου, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Κω και Ζακύνθου.

Επιπλέον η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ. Ο διευθύνων  σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, αναφλέρει ότι «εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών  στα 14 αεροδρόμια που λειτουργούμε τόσο για τους επιβάτες όσο και τους εργαζόμενους».

Η Fraport Greece έχει υπογράψει σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, καταβάλει 10,5 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και 4% επί του ποσού αυτού ως ετήσιο διοικητικό τέλος διαχείρισης. Η Fraport Greece έχει υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση ύψους 800.000 ευρώ ετησίως με την Πολεμική Αεροπορία, για υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης στα αεροδρόμια Ακτίου και Χανίων. Σημειώνεται ότι όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών επιβαρύνουν την εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή