ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Λήξασα η συζήτηση για τον τρόπο εξόδου από το Μνημόνιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λήξασα θεωρεί τη συζήτηση για τον τρόπο εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ότι δεν έχει την αίσθηση «ότι η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής»

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Euro2day o κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι «η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση. Είναι μια μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον» και διερωτάται: «Πάντα ο δανεισμός του ESM θα είναι φθηνότερος από τον δανεισμό της χώρας από τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε αιωνίως σε μνημόνια και επιτηρήσεις;».

Αναγνωρίζει πάντως ότι υπάρχουν ρίσκα σ’ αυτόν τον τρόπο μετάβασης αλλά εκτιμά -απαντώντας εμμέσως και στις θέσεις που έχει εκφράσει η TτE και ο διοικητής της Γ. Στουρνάρας- πως δεν αρκεί κανείς να καταδεικνύει τους κινδύνους αλλά να τους ιεραρχεί. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη στάση της ΤτE και την υποστήριξη της λύσης της μη «καθαρής» εξόδου, αναφέρει πως η κυβέρνηση «δεν σχολιάζει τις ανεξάρτητες αρχές», ωστόσο προσθέτει πως «αν υπάρξει η εντύπωση πως οι επιλογές της ΤτE δεν είναι αντικειμενικές, τότε ενδεχομένως να υπάρξει θέμα».

Όσον αφορά τον ρυθμό ανάκαμψης που επιτυγχάνει η οικονομία, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «τα απόνερα της κρίσης θα μας ακολουθούν για καιρό» και θεωρεί κρίσιμο να τεθεί αναπτυξιακό πρόσημο στις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον. «Όταν έχει τέτοια ποσοστά ανεργίας, το 1% ανάπτυξης του ΑΕΠ δεν μας ικανοποιεί».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ