ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση εσόδων - κερδών αναμένει η Profile για το 2017

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Θετικά αποτελέσματα προανήγγειλε για τη χρήση του 2017 η διοίκηση της Profile Software. Η εταιρεία έκανε λόγο για σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζει το «κυνήγι» επιχειρήσεων με στόχο την αύξηση της διείσδυσης σε νέες αγορές, κυρίως του εξωτερικού. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του 2017, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24%, φτάνοντας τα 11,5 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη αυτή προήλθε κυρίως από τις δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι πλέον το 63% των εσόδων προέρχεται από αγορές εκτός Ελλάδος και κυρίως της Δυτ. Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. «Το ενθαρρυντικό», όπως ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, Χαρ. Στασινόπουλος, «είναι ότι ενώ ανέρχονται σημαντικά τα έσοδα από τις αγορές του εξωτερικού, ταυτόχρονα σταθεροποιείται η εγχώρια αγορά». Ετσι, η εταιρεία σημειώνει σημαντική ανάπτυξη συνολικά.

Στο εξωτερικό, καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας διαδραμάτισε η απόκτηση του 78%, αντί περίπου 2,5 εκατ.ευρώ, της εταιρείας Login SA στη Γαλλία. H εταιρεία, όπως ανέφεραν τα στελέχη της διοίκησης της Profile, έφερε περίπου το 50% της περυσινής ανάπτυξής της στο εξωτερικό. Η στρατηγική αυτή συνεχίζεται και φέτος και, σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, εξετάζεται η απόκτηση και άλλης εταιρείας στον στενό πυρήνα της ανεπτυγμένης Ευρώπης, δηλαδή σε Γαλλία, Βρετανία και Κάτω Χώρες.

Πάντως, οι νέες αγορές στις οποίες εισήλθε πέρυσι πρώτη φορά η Profile Software, είναι αγορές του τρίτου κόσμου, και συγκεκριμένα της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Η εταιρεία πέτυχε συγκυριακά μερικές εγκαταστάσεις σε Καραϊβική και Περού και τώρα εκτιμά ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί πιο συστηματικά.

Σήμερα το 37% του τζίρου της επιχείρησης προέρχεται από την Ελλάδα, το 42% από την Ευρώπη και το υπόλοιπο 20% από Μέση Ανατολή και Αμερική. Η εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της, όποιες εξαγορές πραγματοποιήσει θα τις χρηματοδοτήσει μέσω των ιδίων κεφαλαίων και του τραπεζικού δανεισμού. Εκτιμά, δε, ότι σε μια περίοδο 2-3 ετών θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ