String Demons: «Full Concert in Half Note», 8 και 15 Μαρτίου

String Demons: «Full Concert in Half Note», 8 και 15 Μαρτίου

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Τι θα συμβεί εάν η Lady Gaga πάει σε ένα ελληνικό πανηγύρι? Αν ένα ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι πατήσει τα "χωράφια" της heavy metal? Εάν ο Beethoven συναντηθεί με ένα "Metal Zeibekiko"?…

 

Μετά την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου "Rise of Strings'' από την Minos Emi και την εκρηκτική συνάντησή τους με τον Μίλτο Πασχαλίδη οι String Demons κατεβαίνουν στο περίφημο Μετς! Στο παραμυθένιο Half Note…τις Πέμπτες 8 και 15 Μαρτίου.

 

Και το παραμύθι αρχίζει …. Μιά φορά και έναν καιρό ήταν δύο αδέλφια που έπαιζαν βιολί και βιολοντσέλο και τους λέγανε δαίμονες των εγχόρδων…

 

Με έγχορδα, ηλεκτρισμό, τρέλα, ατμόσφαιρα, διάθεση θεατράλε, ορχηστρικά, παιχνίδια, λυρισμό, τραγούδια, καινούργιο υλικό (από το Rise of Strings) και εκπλήξεις, το Stringdemoνικό παραμύθι συνεχίζεται…!

Η κλασσική, η heavy metal, η rock, η παραδοσιακή, η εκκλησιαστική, η pop, η λαϊκή μουσική συναντούν τις μουσικές των String Demons…το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, ζωντανά στη σκηνή του Half Note !  

Special Guests: 8 Μαρτίου: O ''πατέρας'' της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης 

                            15 Μαρτίου: Αρετή Κετιμέ
 
BRAND NEW VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=8asVTTS0sbE                                                                                                                                                                        

https://www.youtube.com/watch?v=cZ4tpGJhZhc                                                                                                                                

 
New Album Rise OF String:  https://stringdemons.lnk.to/RiseOfStringsPR
 
Bio…
Η περιπέτεια τους στον κόσμο έχει ξεκινήσει από την Αθήνα. Με μοναδικό και εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή με το Ροκ ..και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ , κρουστά – τύμπανα και Έγχορδα … !!! και το αποτέλεσμα είναι μαγικά εκρηκτικό. Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, το βιολί της Λυδίας, η ματιά τους πάνω στις συνθέσεις των Iron Maiden, των Queen, του Vivaldi, του Βαμβακάρη και πολλών άλλων, εκεί που η Lady Gaga θα συναντηθεί με τα Λαικοδημοτικά, οι Abba με τα Ποντιακά, οι εξ’ ολοκλήρου δικές τους, ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία των δύο αδελφών, οι επιρροές από Χριστιανικούς και Βυζαντινούς ύμνους, οι μουσικές εκπλήξεις και οι συνεχώς καινούργιες διασκευές-συνθέσεις που ετοιμάζουν μαγεύουν κάθε ακροατή και η ατμόσφαιρα γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα έγχορδα. Και οι δύο πήραν τα διπλώματα τους με άριστα παμψηφεί και Α 'Βραβείο, έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και λάβει ενεργά μέρος σε σεμινάρια μεγάλων δασκάλων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο και σε πολλές άλλες σκηνές και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη-Κύπρος-Αμερική). Έχουν δώσει και γράψει μουσική για Ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές (π.χ Μηχανή του Χρόνου), Θέατρο αποσπόντας εξαιρετικές κριτικές. Στην μέχρι τώρα πορεία τους σαν σχήμα, που ξεκίνησε μόλις το 2014-15, έχουν καταφέρει να σταθούν πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους με τους ανατρεπτικούς-ψυχαγωγικούς δίσκους και  τις sold out παραστάσεις τους έχοντας αποκτήσει κιόλας φανατικό κοινό.
 
Στις 23 Ιουνίου του 2016 κυκλοφόρησε ο δεύτερος stringdemoνικός δίσκος. Φέρει τον τίτλο ''Fear of the Bach'' και περιέχει εκρηκτικούς συνδυασμούς της Heavy Metal, της Παραδοσιακής και της Κλασσικής μουσικής! Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορεί από την MINOS EMI ο τρίτος τους δίσκος με τίτλο ‘’Rise of Strings’’. Στα ‘’χνάρια’’ του Fear of the Bach ο δίσκος ‘’Rise of Strings’’ περιέχει ανατρεπτικές διασκευές (Lady Gaga, Beethoven, ΑΒΒΑ κ.α), μουσική δική τους, εκρήξεις τρελές αλλά και κατάνυξη, πρωτότυπα τραγούδια, ορχηστρική μουσική, Vivaldi με beat "διάθεση", ποντιακούς ρυθμούς συνδυασμένους με pop μουσική, κλασική παιδεία με σύγχρονο ηλεκτρισμό (τα υπόλοιπα πατώντας το ''Play'')!
 
O Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, το «δαιμονικό» ντουέτο εγχόρδων είναι δύο νέοι μουσικοί που με απίστευτο συγχρονισμό μεταξύ τους, με φαντασία στις διασκευές και μείξεις ετερόκλητων τραγουδιών και βέβαια με δικές τους συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από την διακριτή τους ταυτότητα και το προσωπικό τους στίγμα, θα μας ταξιδέψουν από το ροκ μέχρι την κλασική και την παραδοσιακή μουσική με ευρηματικότητα και έντονη επικοινωνία.
 
v  Θησαυρός! Απλά, συγκλονιστικοί! Σεμνοί και επιδέξιοι μαζί, σκηνικά γοητευτικοί και σίγουροι, γεφυρώνουν ιδανικά τον ενθουσιασμό και την «τρέλα» μιας πανκ μπάντας με την σεμνότητα και την «ησυχία» ενός εκκλησιαστικού ύμνου. . Το ρίγος που ένοιωσα, τα «ομολογεί» όλα.
Χαράλαμπος Γαμβρέλλης, αγιογράφος
 
v  -H ενέργεια που δημιουργούν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι είναι τεράστια. Τόσο τεράστια, που μπορεί να κάνει τη γη να περιστρέφεται ανάποδα. Είναι σίγουρα μαγικός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούν τη γνώση και τη φαντασία τους πάνω στις χορδές. Ακόμα και αν δε πιστεύετε στην μαγεία η μουσική τους θα σας μαγέψει. Αν δεν το βιώσετε ζωντανά δε μπορείτε να καταλάβετε για τι μιλάμε. Όταν παίζουν οι String Demons τα vibes κυριολεκτικά χοροπηδάνε στο χώρο ανακατεύοντας το σύμπαν. Δεν είναι ούτε η γνώση, δεν είναι ούτε η φαντασία αλλά η ψυχή τους που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στον όρο μουσική. Σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε μαζί σας.
Αλέξανδρος Σουλαχάκης, ακροατής.
 
Η ενέργεια των «Δαιμόνων των εγχόρδων» στο τσέλο και το βιολί μέσα από ένα πλούσιο -και αναπάντεχο- ρεπερτόριο σε εκστασιάζουν. Ελίσσονται από την κλασική μουσική στη δίπλα στη δεξιοτεχνία των εγχόρδων, τη φαντασία των διασκευών, τα υπέροχα ακούσματα, ήρθαν να προστεθούν η ευρηματικότητα και έντονη επικοινωνία που ολοκλήρωσαν την απόλαυση της βραδιάς (…) η σοβαρότερη ένστασή μας αφορά στο ότι… ΔΕΝ χορτάσαμε!(…) ΑΝ όλοι οι «δαίμονες» ήταν σαν τους συγκεκριμένους «έγχορδους», η… κόλαση θα ήταν μοναδικά παραδεισένια!
Πίτσα Στασινοπούλου, δημοσιογράφος (κριτική για stringdemoνική συναυλία στο ‘’Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης’’ τον Φεβρουάριο του 2016)

Μουσική, ρυθμός, τρέλα, έγχορδα !!!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή