Αιχμές από Παπαδημητρίου – Μήνυμα στήριξης από τον Δραγασάκη

Αιχμές από Παπαδημητρίου – Μήνυμα στήριξης από τον Δραγασάκη

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Ήξερα πολύ καλά τα προβλήματα. Έκαναν λάθος, προσπάθησαν να εισάγω μια νέα προσέγγιση. Να βοηθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας». Ήταν μία από τις πολλές αιχμές που άφησε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδημητρίου είχε τονίσει ότι φεύγει κάτω από απρόσμενες συνθήξες χωρίς να ολοκληρώσει το έργο του. "Κοιτώντας το ημερολόγιό μου, διαπίστωσα ότι έβλεπε κατά μέσο όρο 4-5 ξένους και εγχώριους επενδυτές ημερησίως", πρόσθεσε. Και συνέχισε με νόημα: "Ο πολιτικός γίνεται πειστικός στους επενδυτές όταν δεν υπερβάλλει και δεν αρνείται τα κακώς κείμενα. Πολλά φορές στην Ελλάδα υποτιμάται αυτό".

Ο κ. Παπαδημητρίου αφού έκανε έναν απολογισμό του έργου του επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να συνδράμει την Ελλάδα όπως μπορεί στον αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφερόμενος στον κ. Γιάννη Δραγασάκη δήλωσε ευτυχής που αφήνει τη θέση του σε έναν πολύπειρο πολιτικό και εξαίρετο οικονομολόγο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδημητρίου στο τέλος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλ. Χαρίτση, αλλά όχι τον υφυπουργό κ. Στ. Πιτσιόρλα -που καθόταν ακριβώς δίπλα του – επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες περί κακών σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών. "Σηκώνοντας το γάντι" ο κ. Πιτσιόρλας αρκέσθηκε να πει αμέσως μετά: "Θα καλωσορίσω στο υπουργείο τον κ. Δραγασάκη. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω". 

 
Μήνυμα στήριξης στον κ. Παπαδημητρίου έστειλε από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δίνοντας απάντηση στην ουσία σε όλη την προσπάθεια αποδόμησης του κ. Παπαδημητρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε χαρακτηριστικά: " Ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε νέο ήθος στην πολιτική. Πρόκειται για προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό.

 
Δεν ήρθε εδώ ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα. Ήρθε όταν η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις, νέες ιδέες.". Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην κα Ράνια Αντωνοπούλου. "Η άποψη του κ. Παπαδημητρίου και της κας Αντωνοπούλου ήταν ότι από την κρίση πρέπει να βγούμε μέσα από την αύξηση της απασχόλησης". Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι μετά από μερικά χρόνια μπορεί να αναφερόμαστε σε "νόμους Παπαδημητρίου".

 
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η πορεία για την  έξοδο από την κρίση θα είναι μακρά (δεν είναι το γύρισμα του διακόπητ η έξοδος από τη χρεοκοπία, τόνισε), πορεία ευάλωτη σε εξωγενή, απρόβλεπτα γεγονότα. Επεσήμανε την ανάγκη για επιτάχυνση της δουλειάς του υπουργείου, των οργανισμών, των τραπεζών, των επιχειρήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή