Μελέτη για τη νομοθεσία εξόρυξης υδρογονανθράκων παρουσιάστηκε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Μελέτη για τη νομοθεσία εξόρυξης υδρογονανθράκων παρουσιάστηκε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μελέτη για την προσαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων προς την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία (2013/30/EΕ), παρουσιάστηκε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΕΥ, Γιάννη Μπασιά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DNV GL, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες και οι διαδικασίες που εκδόθηκαν, οι υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων εταιρειών και των συναρμόδιων φορέων σε σχέση με τις ειδικότερες διατάξεις του νόμου, καθώς και οι στόχοι της ΕΔΕΥ για το έτος 2018 (π.χ. επιθεωρήσεις).

«Η πολιτική, οι διαδικασίες και οι κατευθυντήριες οδηγίες που δημοσιεύτηκαν την 1η Μαρτίου 2018 αναφορικά με το νόμο 4409/2016 εξασφαλίζουν στην Ελλάδα ένα ρυθμιστικό πλαίσιο διεθνούς κλάσης που παρέχει ασφάλεια στη βιομηχανία της κλάδου της θαλάσσιας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και τους επενδυτές», επισήμανε στην ομιλία του ο δρ Τζον Μόργκαν, Senior Principal της DNV G.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή