Γκοτμέλερ: Οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνέβαλαν στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών

Γκοτμέλερ: Οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνέβαλαν στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιπολίες πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνέβαλε στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, μαζί με τη FRONTEX, την Ελλάδα και την Τουρκία, επισήμανε η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, κατά την ομιλία της στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η ασφάλεια και η ευημερία είναι ένας πολύ σημαντικός θεμέλιος λίθος της ελευθερίας μας», είπε και εξήγησε πως το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια και αυτό συμβάλλει στην αύξηση της ευημερίας, ενώ όταν υπάρχει ευημερία υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πρόσθεσε πως όταν δεν υπάρχει ευημερία οι συνέπειες φαίνονται τις γειτονικές χώρες και αυτό το έχει καταλάβει η Ελλάδα με τις μεταναστευτικές ροές που δέχεται.

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φυσικοί συνεργάτες και εταίροι, είπε, ενώ για τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι θα συζητηθεί ο επιμερισμός των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή